Bli medlem Ge gåva

Näringsberäkning

  • 1 portion: 10 g kolhyderater

Ingredienser (4 port)

  • Cirka 800 g zucchini
  • 1 dl finklippt dill
  • 2 ½ dl lingon, färska eller tinade
  • frysta
  • 1 ½ dl riven ost, gärna mild
  • 1 tsk salt
  • vitpeppar och svartpeppar
  • 1 msk olivolja

Recept:

Sibylla Wiegert
Foto: André de Loisted
« Tillbaka till recept

Zucchinigratäng med dill och lingon

En fräsch och lättlagad gratäng som piggar upp det mustiga köttet Använd gärna fina lokala råvaror.

Näringsberäkning

  • 1 portion: 10 g kolhyderater

Ingredienser

  • Cirka 800 g zucchini
  • 1 dl finklippt dill
  • 2 ½ dl lingon, färska eller tinade
  • frysta
  • 1 ½ dl riven ost, gärna mild
  • 1 tsk salt
  • vitpeppar och svartpeppar
  • 1 msk olivolja

Recept:

Sibylla Wiegert
Foto: André de Loisted

Gör så här:

  1. Hyvla eller skär zucchinin tunt.
  2. Lägg de tunna zucchiniskivorna i en skål och salta, blanda runt väl.
  3. Låt stå och dra i cirka 20 minuter (då släpper en del vätska).
  4. Sätt ugnen på 200° C.
  5. Häll av den vätska som har bildats och blanda zucchinin med olivoljan.
  6. Lägg över hälften av zucchinin i en gratängform, strö över dillen, vitpeppar och svartpeppar samt ¾ av lingonen.
  7. Lägg över resten av zucchinin och peppra även lite här.
  8. Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter.
  9. Ta ut gratängen och fördela osten jämnt över den gyllenbruna zucchinin och sätt in ytterligare 10 minuter.
  10. Ta ut gratängen när osten har smält fint och dekorera med resterande lingon.

 



Senast uppdaterad 20 december 2022