Bli medlem Ge gåva

Medlemsförsäkringar

Som Huvudmedlem i Svenska Diabetesförbundet har du möjligheten att teckna försäkringar som annars är svåra att få för personer med diabetes. Vi erbjuder livförsäkring, olycksfalls- och sjukvårdsförsäkring, Bokvar-försäkring och en barnförsäkring.

För information om aktuella villkor, kontakta vår försäkringsservice på 08-520 056 70. 

Vår livförsäkring och Olycksfallsförsäkring Special är unika i och med att du som Huvudmedlem slipper fylla i en hälsodeklaration. Tack vare att du tillhör en stor grupp erbjuds du en bra försäkring till ett bra pris som annars inte hade varit möjligt.

Under 2020 lanserade Diabetesförbundet sin tandvårdsförsäkring. Alla Huvudmedlemmar mellan 23 till 70 års ålder kan teckna Tandvårdsförsäkring. Observera att de första 90 dagarna gäller försäkringen för akuta skador och därefter fullt ut enligt försäkringsvillkoret. 

Försäkringen gäller utan hälsodeklaration, inga krav på arbetsförhet och gäller till att du fyller 75 år. Du som är Huvudmedlem kommer bli erbjuden Tandvårdsförsäkringen med en premiefriperiod i samband med att du förnya ditt medlemskap under 2020.

Du kan läsa mer om den under Tandvårdsförsäkring till vänster i menyn

Du kan läsa mer om Olycksfallsförsäkringen och vad den innebär under frågor och svar.

Diabetesförbundet Bokvar ger dig som Huvudmedlem ersättning för dina boendekostnader om du skulle bli sjukskriven till följd av ett olycksfall, arbetslös eller om du avlider. Du kan läsa mer om vad försäkringen innebär under Bokvarförsäkring: Frågor och svar.

Information om de enskilda försäkringarna finns i menyn till vänster

Kontakta Diabetesförbundets försäkringsservice

Har du frågor om försäkringen är du välkommen att kontakta försäkringsservice på telefonnummer: 08-520 056 70 (08.30-16.30) alternativt diabetesforbundet@fuab.com.

Teckna försäkring

Teckna försäkring

För oss på Diabetesförbundet är det viktigt att kunna erbjuda våra medlemmar ett stöd i vardagen. Det är därför vi erbjuder dig möjligheten att teckna försäkringar via ditt medlemskap.

Ansök nu
Senast uppdaterad 21 december 2020