Världsdiabetesdagen 2022
Titta på Svenska Diabetesförbundets webbseminarium som sändes på Världsdiabetesdagen.
En viktig del i vårt arbete är att sprida information och kunskap om diabetes och dess konsekvenser. Kunskapsbanken gör det enklare för dig som har diabetes, är anhörig eller arbetar med diabetesvård att hitta bland all information. Här har vi samlat faktasidor, filmer, informationsblad och artiklar. Med hjälp av filtrering och sökfält får du snabbt fram det du vill veta om diabetes.
Titta på Svenska Diabetesförbundets webbseminarium som sändes på Världsdiabetesdagen.
Välkommen in i Diabeteslabbet! En podcast om livsviktig forskning. Utöver forskarintervjuer ger podden en röst åt människor som lever med diabetes och låter dem dela med sig av sina utmaningar och drömmar.
När du testar blodsockret mäter du ditt så kallade P-glukos. P står för plasma, som är en del av blodet. Värdet mäts i mmol/l och anger den mängd socker (glukos) som för tillfället finns i blodet. I vardagligt tal kallas P-glukos "blodsocker"
Vi slår hål på myter och fördomar, ger stöd åt forskning och påverka beslutsfattare. Vi sprider kunskap för den som lever med diabetes och blir en mötesplats för människor i samma situation.Ju fler vi blir desto starkare blir vår röst.
I diabeteskampen enas alla som drabbas av diabetes. Inte bara den som är sjuk utan var och en som berörs. Tillsammans vänder vi fördomar till insikter och orättvisor till självklara rättigheter.
Som Huvudmedlem i Svenska Diabetesförbundet har du möjligheten att teckna försäkringar som annars är svåra att få för personer med diabetes. Vi erbjuder livförsäkring, olycksfalls- och sjukvårdsförsäkring, Bokvar-försäkring och en barnförsäkring.
Allt om Diabetes innehåller senaste nytt om diabetes, om forskning, om nya hjälpmedel och behandlingsmetoder. Den tar upp aktuella vård- och samhällsfrågor som rör människor med diabetes och deras närstående, men speglar också "vanliga människors" vardag och hur de klarar av sin egenvård.
Som medlem får du tidningen sex gånger per år.