Bli medlem Ge gåva

Kunskapsbanken

En viktig del i vårt arbete är att sprida information och kunskap om diabetes och dess konsekvenser. Kunskapsbanken gör det enklare för dig som har diabetes, är anhörig eller arbetar med diabetesvård att hitta bland all information. Här har vi samlat faktasidor, filmer, informationsblad och artiklar. Med hjälp av filtrering och sökfält får du snabbt fram det du vill veta om diabetes.

Hitta nyttig
Information

Filtrera

Välj kategori och/eller frisök ämne:

Diabeteslabbet Podcast

Diabeteslabbet Podcast

Välkommen in i Diabeteslabbet! En podcast om livsviktig forskning. Utöver forskarintervjuer ger podden en röst åt människor som lever med diabetes och låter dem dela med sig av sina utmaningar och drömmar.

Lyssna här!
Blodsocker

Blodsocker

När du testar blodsockret mäter du ditt så kallade P-glukos. P står för plasma, som är en del av blodet. Värdet mäts i mmol/l och anger den mängd socker (glukos) som för tillfället finns i blodet. I vardagligt tal kallas P-glukos "blodsocker"

Läs mer om Blodsocker
Bli medlem

Bli medlem

Vi slår hål på myter och fördomar, ger stöd åt forskning och påverka beslutsfattare. Vi sprider kunskap för den som lever med diabetes och blir en mötesplats för människor i samma situation.Ju fler vi blir desto starkare blir vår röst. 

Bli medlem
Ge stöd

Ge stöd

I diabeteskampen enas alla som drabbas av diabetes. Inte bara den som är sjuk utan var och en som berörs. Tillsammans vänder vi fördomar till insikter och orättvisor till självklara rättigheter.

Läs mer om Ge stöd
Medlemsförsäkringar

Medlemsförsäkringar

Som Huvudmedlem i Svenska Diabetesförbundet har du möjligheten att teckna försäkringar som annars är svåra att få för personer med diabetes. Vi erbjuder livförsäkring, olycksfalls- och sjukvårdsförsäkring, Bokvar-försäkring och en barnförsäkring.

Läs mer om Medlemsförsäkringar
Tidningen Allt om Diabetes

Tidningen Allt om Diabetes

Allt om Diabetes innehåller senaste nytt om diabetes, om forskning, om nya hjälpmedel och behandlingsmetoder. Den tar upp aktuella vård- och samhällsfrågor som rör människor med diabetes och deras närstående, men speglar också "vanliga människors" vardag och hur de klarar av sin egenvård.

Som medlem får du tidningen sex gånger per år.

Läs mer om Tidningen Allt om Diabetes