Bli medlem Ge gåva

Medlemsförmåner

Som Huvudmedlem i Svenska Diabetesförbundet är du med i vårt viktiga arbete – att höja rösten för alla som lever med diabetes. Här ger vi dig några skäl till medlemskap hos oss.

Som Huvudmedlem hos oss kan du:

  • Följa aktuella frågor i vår tidning Allt om Diabetes. Sex gånger om året landar tidningen i din brevlåda, fylld med reportage, aktuell information och tips.
  • Delta i de aktiviteter som din lokala diabetesförening arrangerar. Våra diabetesföreningar arrangerar årligen en rad olika aktiviteter som medlemsträffar, föreläsningar, läger och utflykter bland mycket annat.
  • Välja att bli aktiv i din lokala diabetesförening. Vår verksamhet bygger på frivilligt engagemang. Som aktiv i din lokala diabetesförening kan du vara med att skapa meningsfull verksamhet för personer som lever med diabetes eller varför inte arbeta med lokalt påverkansarbete.
  • Delta i Ung Diabetes aktiviteter om du är mellan 15-30 år. Varje år arrangerar Ung Diabetes ett flertal nationella aktiviteter och lokala träffar.
  • Söka medel från någon av våra medlemsfonder.
  • Teckna någon av våra försäkringar.
  • Få svar på dina frågor om diabetes av vårt expertteam bestående av: diabetesläkare, diabetessjuksköterska, dietist, kurator och barnmorska.

 

Som medlem bidrar du också till:

Att det finns en stark organisation som arbetar intressepolitiskt för att förbättra dina och många andras liv med diabetes till det bättre.

Tidningen Allt om Diabetes

Allt om Diabetes

Allt om Diabetes innehåller senaste nytt om diabetes, om forskning, om nya hjälpmedel och behandlingsmetoder. Den tar upp aktuella vård- och samhällsfrågor som rör människor med diabetes och deras närstående, men speglar också "vanliga människors" vardag och hur de klarar av sin egenvård.

Som medlem får du tidningen sex gånger per år.

Läs mer om Tidningen Allt om Diabetes
Medlemsförsäkringar

Medlemsförsäkringar

Som Huvudmedlem i Svenska Diabetesförbundet har du möjligheten att teckna försäkringar som annars är svåra att få för personer med diabetes. Vi erbjuder livförsäkring, olycksfalls- och sjukvårdsförsäkring, Bokvar-försäkring och en barnförsäkring.

Läs mer om Medlemsförsäkringar
Föreningar

Lokala föreningar

Det kan vara skönt att träffa andra i samma situation och utbyta tips och erfarenheter eller att bara umgås. Vi har flera mötesplatser, till exempel arrangerar våra lokalföreningar massor av aktiviteter.

Hitta din förening
Ung Diabetes

Ung Diabetes

Ung Diabetes är en del av Svenska Diabetesförbundet och finns till för unga med diabetes mellan 15 och 30 år. Vi arbetar med att sprida information, inspiration och stöd till unga med diabetes och personer i deras omgivning. Detta gör vi genom att skapa mötesplatser där det är möjligt att byta erfarenheter, hitta gemenskap och öka kunskapen om diabetes.

Till Ung Diabetes
Senast uppdaterad 13 februari 2023