Mat är en stor del av egenvården för dig med diabetes och en viktig del i en bra hälsa. Här finner du massvis av goda recept speciellt anpassade för dig som lever med diabetes.
Det här är ett utmärkt tillbehör till kött, kyckling eller fisk, eller att äta ihop med kokta gryn.
Röding är snabblagat och gott. Med sötsalta betor, en grov stomp och lite brynt smör blir det här en riktigt smarrig middag.
Friskt mellanmål eller en hälsosammare dessert. Självklart kan du ta granola som du har hemma, men har du ingen går det fort att göra den...
Mathavre som mättar länge, syrlig kål, friska apelsiner och knapriga nötter samsas med fetaost och lite grönkål i den här pigga salladen.
Superenkel efterrätt med härliga smakbrytningar.
Mycket smak blir det i den här goda, ljumma salladen med en dressing av bland annat sesamolja, chili och soja.
Den här pastan passar utmärkt på sensommaren när grönsakerna är nyskördade och smakar som bäst. Vitlöksklyftorna rostas med skalen på så...
” En riktigt god vitlöksmajonnäs med en bit bröd och några stora räkor på grillen i kvällssolen och man är i gott sällskap. Det är...
”Jag tänker bjuda på ett fat sommargrönsaker och till det rökt sik som jag har hittat på lilla Ica i Djurhamn. Jag lägger två flaskor vit...
”Mat som innebär ett visst plockande har en positiv social effekt på människor. Man delar upplevelse, man skickar runt några fat och just...
Bröd och mackor är tabu för många, men det handlar om vilket bröd du väljer och hur du serverar det. Med ett mättande pålägg kan ett...
Bönor gör smoothien krämig och mättande. Och vi lovar, det smakar inte bönor! Variera mängden mjölk för önskad konsistens .
Att servera äggröra med bär är en överraskande bra smakkombo – testa!
Serveras på fetaostkräm med en smakrik avokado-tomatsalsa till. Ett grovt bröd är gott att sleva upp såsen med.
Snabbt stekta grönsaker och tofu i en härlig woksås serveras till lite gryn. Här i form av svart quinoa. Även fullkornsris är gott till.
Den rostade tomatsåsen får en så mustig smak. Servera med en generös bönsallad.
En banan och ett ägg kan bli ett underbart litet mellanmål. Gör små fina plättar i ett nafs och använd gärna lite mognare bananer som är...