Klassisk coleslaw
Amerikansk coleslaw på klassiskt vis med senap och majonnäs i dressingen. Ett måste till hamburgaren men även god till kyckling.
Bönor innehåller mycket fibrer och proteiner. De är energirika men ger, med sina långsamma kolhydrater, ett jämnt blodsocker. Och det vill vi gärna! Att lägga i lite kokta bönor i en sallad eller en gryta är en förträfflig idé. Både för smak, plånbok och blodsocker. Bönor är helt enkelt goda, billiga och nyttiga!
I det här receptet ska vi ta en burk vita bönor och göra smaskiga bönburgare!
Det är enkelt och går kvickt att göra.
Jag använder bovetemjöl som bindemedel i det här receptet, för att det är mycket näringsrikt. Det är dessutom glutenfritt och passar bra för de som vill undvika gluten. Vi tycker också om den lite nötiga smaken som bovetemjöl har.
Men det går givetvis bra att använda vilket mjöl som helst. Jag väljer gärna mandelmjöl, kokosmjöl eller bara lite Fiberhusk som består av krossade psylliumfrön och binder vätska väldigt bra. Fiberhusk är helt utan kolhydrater.
1.Skölj bönorna väl, i ett durkslag och häll över dem i en stor skål. Använd en stavmixer och kör dem till en ganska slät konsistens. (Det går förstås att mosa dem med en gaffel också; men det blir inte lika finfördelat och tar lite längre tid)
2. Blanda ner lök, morötter, mjöl och salvia. Krydda med lite salt och peppar och tillsätt en eller 2 msk vatten om smeten är väldigt torr.
3. Forma 12 st burgare ; de bli ca 6cm stora i diameter.
4. Värm en stekpanna och häll i lite olivolja. Stek burgarna i omgångar, ca 2-3 minuter per sida. De ska gärna bli lite gyllenbruna och frasiga i kanterna.
Till dessa goda bönburgare kan man servera massor med goda tillbehör; lite kramad broccoli, ugnsbakade körbärstomater med balsamvinäger eller en tomatsallad, lite yoghurtsås och en härlig grönsallad. Det blir jätte-mumsigt!
Näringsvärde Energi Protein Fett Kolhydrater Fibrer
Per portion 221kcal 8g 8g 25g 8g
Amerikansk coleslaw på klassiskt vis med senap och majonnäs i dressingen. Ett måste till hamburgaren men även god till kyckling.
Smula jästen. Tillsätt mjölk 37C, kesella, margarin, ägg och sirap. Rör om väl. Tillsätt fibrex, salt och mjölmix. Arbeta degen (Semper 1-2