Bli medlem
Ge en gåva

Vinägerstekt cheriepotatis med kruspersilja och smetana

Ingredienser:

  • 900 g cheriepotatis
  • 2 st schalottenlökar
  • 2 dl oliv-/rapsolja
  • (eller klarnat smör)
  • 1 dl rödvinsvinäger eller
  • annan favoritvinäger
  • 1 kruka kruspersilja
  • 1 kruka gräslök,
  • gärna kinesisk
  • 2 dl smetana
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här:

1. Skiva potatisen och schalottenlöken i tunna skivor.

2. Värm en panna med olja, lägg i potatisen och låt den ligga tills den fått en fin yta, vänd
och stek andra sidan.

3. Krydda med salt och peppar. Häll på vinägern och lägg i schalottenlöken.
4. Hacka örterna fint och toppa potatisen med dem.

5. Dra åt sidan och servera med smetana.

Senast uppdaterad 20 december 2016