Frantzéns matlycka
Björn Frantzén utsågs i höstas till världens bästa kock i The Best Chef Award. Han är också diabetespappa. Njut av stjärnkockens godaste familjerecept med asiatisk vibe.
En portion rispapper innehåller en försumbar del snabbt socker, varför vi gärna använder det till en pysslig familjemiddag eller bjudning.
Grovmal pepparn och blanda med yoghurten. Smaka av med salt och eventuellt lite citronsaft.
Låt rispapperen ligga i kallt vatten i 5–10 minuter så att de mjuknar. Ta upp dem och torka dem på en handduk. Häll vattnet från löken och torka den torr. Fyll ett rispapper med lax och grönsaker och rulla ihop. Servera med resten av grönsakerna och yoghurtsåsen.
Ur boken Björn Frantzén lagar mat för sugna diabetiker och annat folk (Norstedts förlag, 2017).
Björn Frantzén utsågs i höstas till världens bästa kock i The Best Chef Award. Han är också diabetespappa. Njut av stjärnkockens godaste familjerecept med asiatisk vibe.
Brownie toppad med rostad kokos
Asiatiska köttbullar, sockerärter, pistaschnötter och röd curryyoghurt