Lammfilé
Till påsk är det härligt med lamm!
Att ugnsrosta grönsaker och rotfrukter är enkelt och gott. Man kan blanda efter tycke och smak. Man kan krydda lite eller mycket. Vitlök, paprika, örtkryddor och så vidare. Variationerna är oändliga. En av våra favoriter är aubergine och tomater med lite balsamvinäger, vitlök och fetaost.
Medan grönsakerna är i ugnen kan man tillaga något på spisen; några enkla köttfärsbiffar, lite strimlat kycklingkött, härligt smörstekta fiskfiléer, vända i lite rågmjöl eller vad man kan tänkas vara sugen på.
Jag försöker blanda grönsaker och rotfrukter efter lika tillagningstid och skära dem i därefter lämpliga bitar. Så att de är färdiga samtidigt.
Man kan till exempel ta : morötter, kålrabbi, rotselleri, palsternacka och potatis.
Eller så kan man blanda: fänkål, zuchhini, tomater, paprika och lök
En av våra favoriter är aubergine och tomater med lite balsamvinäger, vitlök och fetaost.
Näringsvärde Energi Protein Fett Kolhydrater Fibrer
Per portion 155kcal 4g 12g 8g 2g
Till påsk är det härligt med lamm!
Gubbröran är en riktig klassiker och här serveras den på ett gott knäckebröd, men den är lika god på ett grovt bröd eller varför inte till små färskpotatisar?
Lägg de otinade hallonen (eller andra bär) och ev sockret i en matberedare. Kör sönder bären. Tillsätt Kesella eller annan mejeriprodukt och
Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölk, kesella, olja, ägg och sirap. Rör om. Tillsätt fibrex, salt och mjölmix. Spar lite till utbakningen