Bli medlem Ge gåva

Näringsberäkning

  • En portion: 11 g kolhydrater

Ingredienser (4 port)

  • 600 g brysselkål
  • 250 g svamp, ta din favorit
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk honung
  • salt och peppar

Recept:

Sibylla Wiegert
Foto André de Loisted
« Tillbaka till recept

Ugnsrostad brysselkål med svamp och balsamvinäger

Ett enkelt och smakrikt tillbehör som passar till det mesta och får även den mest inbitne kålskeptiker att omvändas.

Näringsberäkning

  • En portion: 11 g kolhydrater

Ingredienser

  • 600 g brysselkål
  • 250 g svamp, ta din favorit
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk honung
  • salt och peppar

Recept:

Sibylla Wiegert
Foto André de Loisted

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200° C. Ansa brysselkålen och dela dem på längden.
  2. Skär svampen i mindre bitar.
  3. Klä en ugnsform med aluminiumfolie och lägg svamp och brysselkål i formen, salta och peppra.
  4. Häll över hälften av olivoljan och blanda så att svamp och kål är väl täckta.
  5. Sätt in i ugnen och rosta i cirka 20 minuter.
  6. Blanda under tiden ihop resterande olivolja, balsamvinäger och honung.
  7. När kålen är färdig, häll över balsamvinägerdressingen och servera.
Senast uppdaterad 20 december 2022