Bli medlem
Ge en gåva

Ugnsrostad brysselkål med svamp och balsamvinäger

Ingredienser:

  • 600 g brysselkål
  • 250 g svamp, ta din favorit
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk honung
  • salt och peppar

Gör så här:

Ett enkelt och smakrikt tillbehör som passar till det mesta och får även den mest inbitne kålskeptiker att omvändas.

1. Sätt ugnen på 200° C. Ansa brysselkålen och dela dem på längden.
2. Skär svampen i mindre bitar.
3. Klä en ugnsform med aluminiumfolie och lägg svamp och brysselkål i formen, salta och peppra.
4. Häll över hälften av olivoljan och blanda så att svamp och kål är väl täckta.
5. Sätt in i ugnen och rosta i cirka 20 minuter.
6. Blanda under tiden ihop resterande olivolja, balsamvinäger och honung.
7. När kålen är färdig, häll över balsamvinägerdressingen och servera.

Kolhydrater

En portion: 11 g kolhydrater

Recept: Sibylla Wiegert
Foto André de Loisted

Senast uppdaterad 27 augusti 2018