Bli medlem Ge gåva

Ingredienser (4 port)

  • Ca 600 g kycklingbröst med skinn
  • Några kvistar timjan och rosmarin (eller 1 tsk torkade av varje sort)
  • 1 citron
  • 1 1/2 msk olivolja
  • Salt och peppar
« Tillbaka till recept

Ugnsgrillade kycklingbröst med citron och örter

Perfekt saftiga kycklingbröst får man bäst med en ugnstermometer

Ingredienser

  • Ca 600 g kycklingbröst med skinn
  • Några kvistar timjan och rosmarin (eller 1 tsk torkade av varje sort)
  • 1 citron
  • 1 1/2 msk olivolja
  • Salt och peppar

Gör så här:

Perfekt saftiga kycklingbröst får man bäst med en ugnstermometer

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Gnid in skinnsidan på kycklingfiléerna med salt.
  3. Lägg kycklingen i en het stekpanna med skinnsidan ner. Stek kycklingen i ett par minuter.
  4. Häll oljan i stekpannan, lägg ner kryddorna. Salta och peppra på kycklingen. Stek ytterligare ett par minuter, men se upp så att du inte bränner skinnet.
  5. Vänd kycklingenfiléerna när skinnet fått en fin stekyta och stek ytterligare några minuter.
  6. Skiva ner halva citronen i stekpannan.
  7. Om du har en ugnssäker stekpanna kan du använda den i ugnen; annars får du flytta över kycklingfiléerna, med kryddor, citron och köttsaft till en ugnsform.
  8. Sätt i en temometer i kycklingens tjockaste del, och sätt in i ugnen.
  9. Ta ut kycklingen vid 65-68 grader. Låt den svalna en stund i formen.
  10. Pressa ut citronsaften ur de grillade citronskivorna i stekskyn.
  11. Skiva kycklingen i skivor och vänd dem i stekskyn.
  12. Lägg upp kycklingen på ett fat, dekorera med lite gränt och riv lite citronskal över den.

Kolhydrater

1 portion: 0,7 g
4 portioner: 3 g

Recept: Sibylla Wiegert
Foto: André de Loisted

Senast uppdaterad 27 augusti 2018