Låda hela veckan
Lunchlåda kanske inte låter så spännande. Men med lite planering och smarta förberedelser kommer den hemgjorda lunchen att bli dagens höjdpunkt. Passa på och gör flera portioner som du kan frysa in eller dela med andra.
En lätt och härlig sallad som man med fördel kan ta en skiva grovt rågbröd till. Dela brödskivan på hälften och bred på smör eller färskost.
1. Häll av vattnet från tonfisken. |
2. Blanda majonnäs, senap och citronsaft. Salta med lite örtsalt och krydda med peppar. |
3. Vänd ner tonfisken, kapris, salladslök och selleri. |
4. Ta fram din lunchlåda och lägg ner spenaten, häll över bönor och avokado. Häll över några droppar citronsaft |
5. Lägg på salladsbladen på bönorna och spenaten. Fyll salladsbladen med tonfiskröran och toppa med lite tomat. Klart! |
En portion: 19,6 g kolhydrater
Recept: Sibylla Wiegert
Foto: André de Loisted
Lunchlåda kanske inte låter så spännande. Men med lite planering och smarta förberedelser kommer den hemgjorda lunchen att bli dagens höjdpunkt. Passa på och gör flera portioner som du kan frysa in eller dela med andra.
I Asien steker man gärna ris med grönsaker, ägg och kött, en sorts asiatisk pyttipanna. Här kommer ett enkelt vegetariskt recept, med blomkål i stället för ris. För att få en asiatisk smak används sesamolja.
En vacker sallad i glasburk. Så enkelt och praktiskt! Tänk på att lägga de ”blöta” ingredienserna i botten, och fortsätt uppåt med det torraste på toppen.
En härligt värmande soppa att ta med i termos eller burk och som man sedan värmer på jobbet är den perfekta lunchmaten. Servera gärna med en bit gott bröd.