« Tillbaka till recept
Tofu Stir Fry
Snabbt stekta grönsaker och tofu i en härlig woksås serveras till lite gryn. Här i form av svart quinoa. Även fullkornsris är gott till.
Näringsberäkning
- Hela receptet:
- Fett: 90 g
- Kolhydrater: 197 g
- Protein: 83 g
Ingredienser
- 1 dl svart quinoa
- 1 zucchini, 300 g
- 2 paprikor i olika färger
- 100 g frysta sojabönor
- 2 msk hackad ingefära
- 2 vitlöksklyftor
- 2 salladslökar
- 2 msk rostade sesamfrön
- 400 g fast tofu
- sesamolja till stekning
- Salt
- Woksås:
- 1 pressad lime
- 2 msk sesamolja
- 4 msk japansk soja
- 2 tsk fisksås
- ½ tsk honung
- 1 msk riven ingefära
Recept:
Liselotte Forslin/Söderberg agentur
Foto: Ulrika Ekblom/Söderberg agentur
Gör så här:
- Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Rör ihop ingredienserna till woksåsen.
- Skär zucchinin i centimetertjocka skivor och halvera dem. Skär paprikan i strimlor och skala och hacka ingefära och vitlök. Strimla salladslökarna tvärsöver.
- Hetta upp lite sesamolja i en stor stekpanna och stek först zucchinin så den får färg på båda sidor. Ta upp och lägg åt sidan. Stek sedan paprikorna. Lägg i ingefära och vitlök mot slutet. Lägg i zucchinin igen och tillsätt sojabönorna. Salta lätt. Låt allt bli varmt.
- Häll av tofun och torka den torr med hushållspapper. Bryt den i lämpliga bitar och stek den hastigt i en separat het panna med sesamolja så den får lite färg. Lägg över den i grönsaksblandningen, häll på woksåsen och låt allt hastigt bli varmt.
- Strö över strimlad salladslök och sesamfrön och servera med quinoa.
Senast uppdaterad 17 januari 2023