Bli medlem Ge gåva

Näringsberäkning

  • Hela receptet:
  • Fett: 90 g
  • Kolhydrater: 197 g
  • Protein: 83 g

Ingredienser (4 port)

  • 1 dl svart quinoa
  • 1 zucchini, 300 g
  • 2 paprikor i olika färger
  • 100 g frysta sojabönor
  • 2 msk hackad ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 salladslökar
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 400 g fast tofu
  • sesamolja till stekning
  • Salt
  • Woksås:
  • 1 pressad lime
  • 2 msk sesamolja
  • 4 msk japansk soja
  • 2 tsk fisksås
  • ½ tsk honung
  • 1 msk riven ingefära

Recept:

Liselotte Forslin/Söderberg agentur
Foto: Ulrika Ekblom/Söderberg agentur
« Tillbaka till recept

Tofu Stir Fry

Snabbt stekta grönsaker och tofu i en härlig woksås serveras till lite gryn. Här i form av svart quinoa. Även fullkornsris är gott till.

Näringsberäkning

  • Hela receptet:
  • Fett: 90 g
  • Kolhydrater: 197 g
  • Protein: 83 g

Ingredienser

  • 1 dl svart quinoa
  • 1 zucchini, 300 g
  • 2 paprikor i olika färger
  • 100 g frysta sojabönor
  • 2 msk hackad ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 salladslökar
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 400 g fast tofu
  • sesamolja till stekning
  • Salt
  • Woksås:
  • 1 pressad lime
  • 2 msk sesamolja
  • 4 msk japansk soja
  • 2 tsk fisksås
  • ½ tsk honung
  • 1 msk riven ingefära

Recept:

Liselotte Forslin/Söderberg agentur
Foto: Ulrika Ekblom/Söderberg agentur

Gör så här:

  1.  Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Rör ihop ingredienserna till woksåsen.
  3. Skär zucchinin i centimetertjocka skivor och halvera dem. Skär paprikan i strimlor och skala och hacka ingefära och vitlök. Strimla salladslökarna tvärsöver.
  4. Hetta upp lite sesamolja i en stor stekpanna och stek först zucchinin så den får färg på båda sidor. Ta upp och lägg åt sidan. Stek sedan paprikorna. Lägg i ingefära och vitlök mot slutet. Lägg i zucchinin igen och tillsätt sojabönorna. Salta lätt. Låt allt bli varmt.
  5. Häll av tofun och torka den torr med hushållspapper. Bryt den i lämpliga bitar och stek den hastigt i en separat het panna med sesamolja så den får lite färg. Lägg över den i grönsaksblandningen, häll på woksåsen och låt allt hastigt bli varmt.
  6. Strö över strimlad salladslök och sesamfrön och servera med quinoa.
Senast uppdaterad 17 januari 2023