Bli medlem Ge gåva

Näringsberäkning

  • Hela receptet:
  • Protein: 18 g
  • Fett: 48 g
  • Kolhydrater: 53 g

Ingredienser (4 port)

  • 4 portioner:
  • 1 stort knippe persilja,
  • ca 300 g
  • 3 st tomater
  • 2 st salladslökar eller en
  • liten rödlök
  • Ca ½ dl finmalen bulgur
  • (gärna en mörk sort)
  • 1 dl finhackad färsk mynta
  • eller 2 msk torkad mynta
  • Ca 2 citroner beroende
  • hur sur du vill ha din
  • sallad
  • 0,5 dl olivolja
  • Salt

Recept:

Zeina Mourtada
Foto: Ulrika Ekblom
« Tillbaka till recept

Tabouli

Tabouli är något av det godaste jag vet. En fräsch och syrlig sallad som är en riktig smakförhöjare till de flesta maträtter.

Näringsberäkning

  • Hela receptet:
  • Protein: 18 g
  • Fett: 48 g
  • Kolhydrater: 53 g

Ingredienser

  • 4 portioner:
  • 1 stort knippe persilja,
  • ca 300 g
  • 3 st tomater
  • 2 st salladslökar eller en
  • liten rödlök
  • Ca ½ dl finmalen bulgur
  • (gärna en mörk sort)
  • 1 dl finhackad färsk mynta
  • eller 2 msk torkad mynta
  • Ca 2 citroner beroende
  • hur sur du vill ha din
  • sallad
  • 0,5 dl olivolja
  • Salt

Recept:

Zeina Mourtada
Foto: Ulrika Ekblom

Gör så här:

  1. Skölj alla grönsaker noggrant, speciellt persiljan, som kan innehålla sandkorn.
  2. Finhacka allting och låt rinna av i en sil en stund.
  3. Häll över salladen i en stor skål och blanda. Smaka dig fram hur salt/sur du vill ha den. Bulguren ska inte blötläggas, då får du en vattnig sallad. Grönsakerna, speciellt persiljan och tomaterna, innehåller mycket vätska som bulguren kommer att suga åt sig av och svälla upp.
  4. Låt stå i ca 5–6 minuter Blanda lite till och servera!

------------------------

Ur Allt om Diabetes nr 2, 2023

Text: Ulrika Lundberg

Foto: Ulrika Ekblom 

Recept: Zeina Mourtada

Senast uppdaterad 11 september 2023