Stekt röding med kaprisstekta betor, potatisstomp och brynt smör
Röding är snabblagat och gott. Med sötsalta betor, en grov stomp och lite brynt smör blir det här en riktigt smarrig middag.
Näringsberäkning
- Hela receptet:
- Fett: 160 g
- Kolhydrater: 160 g
- Protein: 148 g
Ingredienser
- 600 g rödingfilé med skinn
- 2 msk smör
- flingsalt och nymalen
- svartpeppar
- Kaprisstekta betor:
- 500 g gul- eller rödbetor
- 1 msk rapsolja
- ½ dl kapris
- Potatisstomp:
- 600 g mjölig potatis
- 100 g cream cheese
- 3–4 msk hackad gräslök
- salt och nymalen vitpeppar
- Brynt smör:
- 50 g smör
Recept:
Liselotte Forslin/Söderberg agentur
Foto: Ulrika Ekblom/Söderberg agentur
Gör så här:
- Koka betorna mjuka med skal ca 30 minuter. Skala dem under kallt vatten och skär i klyftor. Stek dem i smör så de får lite färg och blanda i kaprisen. Salta och peppra och håll varmt.
- Koka potatisen mjuk och häll av vattnet. Rör cream cheesen smidig med gräslök och salt och peppar i en stor skål. Lägg i potatisen och krossa den mycket lätt med en stor gaffel och vänd runt försiktigt.
- Skär fisken i portionsbitar och stek dem i smör, först med köttsidan ner 1 minut sedan på skinnsidan ca 2 minuter. Salta och peppra.
- Bryn smöret tills det doftar nötigt och är gyllene. Lägg upp och servera.