Bli medlem Ge gåva

Ingredienser (2 port)

  • 200 g riven blomkål, använd den grova sidan på rivjärnet
  • 1 grovt riven morot
  • 1 skivad liten rödlök
  • 100 g ärtor
  • 150 g tärnad tofu, gärna marinerad för en lite kryddigare smak
  • 2 ägg
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk risvinäger (kan uteslutas)
  • 1 msk soja
  • ev några hela salladsblad
« Tillbaka till recept

Stekt blomkålsris med grönsaker och tofu

Ingredienser

  • 200 g riven blomkål, använd den grova sidan på rivjärnet
  • 1 grovt riven morot
  • 1 skivad liten rödlök
  • 100 g ärtor
  • 150 g tärnad tofu, gärna marinerad för en lite kryddigare smak
  • 2 ägg
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk risvinäger (kan uteslutas)
  • 1 msk soja
  • ev några hela salladsblad

Gör så här:

I Asien steker man gärna ris med grönsaker, ägg och kött, en sorts asiatisk pyttipanna. Här kommer ett enkelt vegetariskt recept, med blomkål i stället för ris. För att få en asiatisk smak används sesamolja.

1. Fräs den rivna blomkålen i sesamoljan i ca 3–4 minuter på medelvärme, lägg ner lök, morot och ärtor. Höj värmen och fräs i ytterligare någon minut.
2. Vänd ner tofun och låt den bli varm.
3. Sänk värmen och fös undan grönsakerna åt ena sidan i stekpannan. Knäck äggen i den andra delen av stekpannan och rör runt så att det blir en äggröra. Blanda ihop ägg och grönsaker.
4. Häll över risvinäger och rör runt.
5. Häll över sojasås och rör runt.
6. Smaka av med salt och peppar.
7. Lägg några salladsblad i sidorna av din lunchlåda och lägg ner ”det stekta riset”.

 

Näringsinnehåll

En portion: 19,6 g kolhydrater

Recept: Sibylla Wiegert
Foto: André de Loisted

Senast uppdaterad 7 mars 2019