Låda hela veckan
Lunchlåda kanske inte låter så spännande. Men med lite planering och smarta förberedelser kommer den hemgjorda lunchen att bli dagens höjdpunkt. Passa på och gör flera portioner som du kan frysa in eller dela med andra.
I Asien steker man gärna ris med grönsaker, ägg och kött, en sorts asiatisk pyttipanna. Här kommer ett enkelt vegetariskt recept, med blomkål i stället för ris. För att få en asiatisk smak används sesamolja.
1. Fräs den rivna blomkålen i sesamoljan i ca 3–4 minuter på medelvärme, lägg ner lök, morot och ärtor. Höj värmen och fräs i ytterligare någon minut. |
2. Vänd ner tofun och låt den bli varm. |
3. Sänk värmen och fös undan grönsakerna åt ena sidan i stekpannan. Knäck äggen i den andra delen av stekpannan och rör runt så att det blir en äggröra. Blanda ihop ägg och grönsaker. |
4. Häll över risvinäger och rör runt. |
5. Häll över sojasås och rör runt. |
6. Smaka av med salt och peppar. |
7. Lägg några salladsblad i sidorna av din lunchlåda och lägg ner ”det stekta riset”. |
En portion: 19,6 g kolhydrater
Recept: Sibylla Wiegert
Foto: André de Loisted
Lunchlåda kanske inte låter så spännande. Men med lite planering och smarta förberedelser kommer den hemgjorda lunchen att bli dagens höjdpunkt. Passa på och gör flera portioner som du kan frysa in eller dela med andra.
En vacker sallad i glasburk. Så enkelt och praktiskt! Tänk på att lägga de ”blöta” ingredienserna i botten, och fortsätt uppåt med det torraste på toppen.
En härligt värmande soppa att ta med i termos eller burk och som man sedan värmer på jobbet är den perfekta lunchmaten. Servera gärna med en bit gott bröd.
En lätt och härlig sallad som man med fördel kan ta en skiva grovt rågbröd till. Dela brödskivan på hälften och bred på smör eller färskost.