
Vårrullar
Vårrulle med grillad pepparlax, vinterslaw och yoghurt med fem sorters peppar
Manukahonungen kommer från manukaträdets blommor på Nya Zeeland. Vi har valt den främst för den goda smaken, men också för att den är marginellt blodsockerhöjande.
Biff: Låt gärna biffen ligga i rumstemperatur minst 30 minuter före stekning. Krydda med flingsalt och peppar. Bryn biffen hårt i en panna med rapsoljan så att den får bra färg på båda sidorna. Baka färdigt i ugnen på 100 grader tills biffens innertemperatur är 54 grader. Låt vila 5 minuter innan den skivas.
Dressing: Blanda ihop ingredienserna. Smaka av med salt och syra.
Servera: Vänd upp nudlar, grönsaker, svamp och frukt med dressingen och blanda med köttet. Toppa med nötter, sesamfrön och örter.
En portion: 10g kolhydrater
Recept: Björn Frantzén
Foto: Erik Olsson
Ur boken Björn Frantzén lagar mat för sugna diabetiker och annat folk (Norstedts förlag, 2017).
Vårrulle med grillad pepparlax, vinterslaw och yoghurt med fem sorters peppar
Asiatiska köttbullar, sockerärter, pistaschnötter och röd curryyoghurt