Bli medlem Ge gåva

Ingredienser (4 port)

  • 2 burkar kikärtor
  • 400 g jordgubbar
  • ca 150 g blandade salladsblad, gärna babyspenat
  • 200 g blåmögelost
  • 1 msk balsamvinäger
  • 3+2 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk färska rosmarinblad eller 1 tsk torkade
  • salt och peppar
« Tillbaka till recept

Sommarsallad med jordgubbar och rostade kikärtor

Oh så gott det är med jordgubbar! Servera dem inte bara till efterätt utan även gärna i en härlig sallad, som här med krispiga kikärtor och len blåmögelost!

Ingredienser

  • 2 burkar kikärtor
  • 400 g jordgubbar
  • ca 150 g blandade salladsblad, gärna babyspenat
  • 200 g blåmögelost
  • 1 msk balsamvinäger
  • 3+2 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk färska rosmarinblad eller 1 tsk torkade
  • salt och peppar

Gör så här:

Oh så gott det är med jordgubbar! Servera dem inte bara till efterätt utan även gärna i en härlig sallad, som här med krispiga kikärtor och len blåmögelost!

  1. Rosta kikärtorna: sätt ugnen på 200 grader. Skölj kikärtorna och torka dem med en kökshandduk.
  2. Blanda kikärtor med 2 msk olivolja, salt, peppar och rosmarin i en bunke.
  3. Häll över kikärtorna på en bakpappersklädd plåt, se till så att de inte ligger på varandra.
  4. Sätt plåten i ugnen och rosta i ca 20-30 min, håll ett öga på dem mot slutet så att de inte bränns.
  5. Ta ut kikärtorna ur ugnen och låt svalna på plåten.
  6. Lägg upp salladen på ett vackert fat. Skiva jordgubbarna och smula osten. Fördela alla ingredienser tillsammans med kikärtorna över salladen.
  7. Blanda ihop en dressing på 3 msk olivolja, 1 msk balsamvinäger och lite citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
  8. Häll över dressingen strax före servering.

Kolhydrater

1 portion: 26 gram
4 portioner 104 gram
(beräknad på avrunnen vikt kikärtor á 250 g kikärtor per burk)

Recept: Sibylla Wiegert
Foto: André de Loisted

Senast uppdaterad 27 augusti 2018