Bli medlem
Ge en gåva

Smörbakad kummel med habanero och avokado

Ingredienser:

  • 900 g kummelfilé
  • 200 g smör
  • 4 vitlöksklyftor
  • salt
  • Habanerodressing
  • 5 g röd habanero
  • 5 g grön habanero
  • 3 lime, saft av
  • 1 grapefrukt, saft av
  • 1 tsk flytande honung
  • Till servering
  • 10 tortillabröd, se recept
  • 2 avokador

Gör så här:

1. Smält smöret i en kastrull med lätt krossade vitlöksklyftor. Lägg fiskfiléerna på en plåt och slå över smör och vitlöksklyftor. Baka i ugn på 120° till en innertemperatur på ca 42°. Avsluta med att salta fisken.
2. Kärna ur och hacka habaneron fint, blanda med lime- och grapesaft samt honung.
3. Servera fisken plockad i tortillabröd med habanerodressing och tunna avokadoklyftor.

Senast uppdaterad 14 oktober 2016