Bli medlem Ge gåva

Ingredienser (4 port)

  • 1 bananschalottenlök
  • ½ liten fänkål
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 5 dl skaldjursfond
  • 3 dl vispgrädde
  • salt
  • cayennepeppar
« Tillbaka till recept

Skaldjurssoppa

Hösten är perfekt för skaljur

Ingredienser

  • 1 bananschalottenlök
  • ½ liten fänkål
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 5 dl skaldjursfond
  • 3 dl vispgrädde
  • salt
  • cayennepeppar

Gör så här:

1. Fräs lök och fänkål på medelhög värme tills de blivit mjuka men inte tagit färg.
2. Tillsätt vinet och låt reducera tills hälften av vätskan återstår.
3. Tillsätt fond och därefter grädde, låt koka ihop cirka tio minuter.
4. Sila och smaka av med salt och cayennepeppar.
5. Mixa soppan skummig med hjälp av en stavmixer precis före servering.

Senast uppdaterad 27 augusti 2018