Bli medlem Ge gåva

Ingredienser (4 port)

  • 1 dl solrosfrön
  • 4 fikon, grovt hackade
  • ½ dl russin
  • 6 urkärnade dadlar, grovt hackade
  • ½ dl hasselnötter
  • ½ dl riven kokos + några matskedar till att rulla bollarna i
  • ½ tsk vaniljpulver
  • ½ tsk malen kardemumma
  • 0,5 g saffran
« Tillbaka till recept

Saffransbollar

Ingredienser

  • 1 dl solrosfrön
  • 4 fikon, grovt hackade
  • ½ dl russin
  • 6 urkärnade dadlar, grovt hackade
  • ½ dl hasselnötter
  • ½ dl riven kokos + några matskedar till att rulla bollarna i
  • ½ tsk vaniljpulver
  • ½ tsk malen kardemumma
  • 0,5 g saffran

Gör så här:

Små söta rawfoodbollar med härlig doft och smak av jul.

1. Blanda saffran med 2 msk varmt vatten och låt stå.
2. Häll övriga ingredienser i en matberedare med vassa knivar och kör tills ingredienserna är riktigt finfördelade.
3. Häll i saffransvattnet och kör till en smet. Eventuellt behövs det lite mer vatten för att kunna forma små bollar.
4. Rulla bollarna i kokosflingor och lägg dem i små knäckformar.

 

Näringsinnehåll

En boll: 3,6 g kolhydrater

Recept: Sibylla Wiegert 
Foto: André de Loisted

Senast uppdaterad 11 december 2018