
God jul utan gris!
Kalkon, äpple och grönkål. Visst låter det mer lockande än skinka och köttbullar på julbordet?
Små söta rawfoodbollar med härlig doft och smak av jul.
1. Blanda saffran med 2 msk varmt vatten och låt stå. |
2. Häll övriga ingredienser i en matberedare med vassa knivar och kör tills ingredienserna är riktigt finfördelade. |
3. Häll i saffransvattnet och kör till en smet. Eventuellt behövs det lite mer vatten för att kunna forma små bollar. |
4. Rulla bollarna i kokosflingor och lägg dem i små knäckformar. |
En boll: 3,6 g kolhydrater
Recept: Sibylla Wiegert
Foto: André de Loisted
Kalkon, äpple och grönkål. Visst låter det mer lockande än skinka och köttbullar på julbordet?
Matigt och friskt med både äpplen och quinoa, och härligt gröna blad som gör det vackert att titta på. Skölj quinoan ordentligt i ljummet vatten för att få bort eventuell beska.
Detta är en fräsch grön sallad med ett härligt tugg.