Bli medlem Ge gåva

Ingredienser (16 port)

  • 3 dl grov mjölmix
  • 1 dl rena havregryn
  • 2 msk fibrex
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1½ dl mjölk/fil/vatten/mjölkersättning
  • Tillsätt ev lite solrosfrön eller pumpakärnor
« Tillbaka till recept Generell receptbild

Resebröd/Stekpannebröd glutenfritt

Ta med de torra ingredienserna i en plastpåse och blanda i vätskan strax innan du skall grädda brödet.

Ingredienser

  • 3 dl grov mjölmix
  • 1 dl rena havregryn
  • 2 msk fibrex
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1½ dl mjölk/fil/vatten/mjölkersättning
  • Tillsätt ev lite solrosfrön eller pumpakärnor

Gör så här:

Blanda alla torra ingredienser i en plastpåse så du kan ta med det på resa eller utflykt. Blanda ner vätskan i påsen och arbeta ihop till en deg genom att knåda påsen. Degen blir kladdig.

Sätt på stekpannan på medelvärme eller i ugn, 250ºC ca 10 min (alt sätt den över öppen eld). Platta ut degen i stekpannan och grädda brödet på bägge sidor. All deg kan bakas som ett bröd eller plattas ut till flera tunnare bröd.

 

Senast uppdaterad 15 september 2022