
Låt festen börja!
Nyår är den festligaste av aftnar. Fira in det nya året med en lyxig meny med både laxsashimi, brynta pilgrimsmusslor och passionerad glass som ett gnistrande avslut.
Härligt krispiga parmesanchips toppas här med salt löjrom och
fräsch citron. Ett superenkelt tilltugg som imponerar.
1. Sätt ugnen på 175 grader. |
2. Riv parmesanost grovt och fördela ut 12 små högar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen 8–10 min, eller tills chipsen blivit lätt gyllene. Håll koll, det kan gå fort! Låt sen svalna helt. |
3. Skala och finhacka under tiden rödlöken. Riv skal från citronen och skär sedan citronen i klyftor. |
4. Vid servering, toppa chipsen med lätt omrörd crème fraiche, en klick löjrom, hackad rödlök, dill, citronskal och en klyfta citron så man själv kan pressa över citronjuice. |
260 kcal
1 g kolhydrater
20 g fett (varav 12 g mättat)
19 g protein
Recept: dietisterna Johanna Andersson och Caroline Wilbois
Foto: Sofia Kallner
Nyår är den festligaste av aftnar. Fira in det nya året med en lyxig meny med både laxsashimi, brynta pilgrimsmusslor och passionerad glass som ett gnistrande avslut.
En klassiker i lite ny twist. Rostad blomkålspuré ger en fylligare smak och det brynta smöret en extra smakdimension av vitlök och soja. Som pricken över i toppas rätten med mjälla pilgrimsmusslor och krispiga rotfruktschips.
Här bjuds på en lättare dessert som även kan serveras på stående fot. För vem känner inte igen sig i att det börjar krypa i benen efter en lång och pratglad middag?