Bli medlem Ge gåva

Näringsberäkning

  • Per portion (3 chips)
  • 260 kcal
  • 1 g kolhydrater
  • 20 g fett (varav 12 g mättat)
  • 19 g protein

Ingredienser (4 port)

  • 12 chips:
  • 150 g riven parmesan
  • 1 rödlök
  • 1 citron
  • 80 g löjrom eller röd kaviar
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 kruka färsk dill

Recept:

Dietisterna Johanna Andersson och Caroline Wilbois
Foto: Sofia Kallner
« Tillbaka till recept

Parmesanchips med löjrom och citron

Härligt krispiga parmesanchips toppas här med salt löjrom och fräsch citron. Ett superenkelt tilltugg som imponerar.

Näringsberäkning

  • Per portion (3 chips)
  • 260 kcal
  • 1 g kolhydrater
  • 20 g fett (varav 12 g mättat)
  • 19 g protein

Ingredienser

  • 12 chips:
  • 150 g riven parmesan
  • 1 rödlök
  • 1 citron
  • 80 g löjrom eller röd kaviar
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 kruka färsk dill

Recept:

Dietisterna Johanna Andersson och Caroline Wilbois
Foto: Sofia Kallner

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv parmesanost grovt och fördela ut 12 små högar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen 8–10 min, eller tills chipsen blivit lätt gyllene. Håll koll, det kan gå fort! Låt sen svalna helt.
  3. Skala och finhacka under tiden rödlöken. Riv skal från citronen och skär sedan citronen i klyftor.
  4. Vid servering, toppa chipsen med lätt omrörd crème fraiche, en klick löjrom, hackad rödlök, dill, citronskal och en klyfta citron så man själv kan pressa över citronjuice.

 

Senast uppdaterad 23 december 2022