Bli medlem Ge gåva

Parmesanchips med löjrom och citron

Ingredienser:

  • 12 chips:
  • 150 g riven parmesan
  • 1 rödlök
  • 1 citron
  • 80 g löjrom eller röd kaviar
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 kruka färsk dill

Gör så här:

Härligt krispiga parmesanchips toppas här med salt löjrom och
fräsch citron. Ett superenkelt tilltugg som imponerar.

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Riv parmesanost grovt och fördela ut 12 små högar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen 8–10 min, eller tills chipsen blivit lätt gyllene. Håll koll, det kan gå fort! Låt sen svalna helt.
3. Skala och finhacka under tiden rödlöken. Riv skal från citronen och skär sedan citronen i klyftor.
4. Vid servering, toppa chipsen med lätt omrörd crème fraiche, en klick löjrom, hackad rödlök, dill, citronskal och en klyfta citron så man själv kan pressa över citronjuice.

 

Näringsberäkning/portion (3 chips)

260 kcal
1 g kolhydrater
20 g fett (varav 12 g mättat)
19 g protein

Recept: dietisterna Johanna Andersson och Caroline Wilbois
Foto: Sofia Kallner

Senast uppdaterad 25 december 2021