Bli medlem Ge gåva

Nyttig gino med kokos och ingefärstäcke

Ingredienser:

  • 2 päron
  • 2 kiwier
  • 100 g björnbär
  • ca 5 cm ingefära
  • 1 dl riven kokos
  • 0,5 dl socker eller sötströ
  • Till servering: vaniljkvarg

Gör så här:

Frukt är den bästa desserten, är det inte så man brukar säga? Här serverad som en gino med ett täcke av ingefära och krispig kokos i stället för den vita chokladen. Enkelt och fasligt gott!

1. Sätt ugnen på 250 grader, övervärme.
2. Skala kiwierna. Dela kiwier och päron i klyftor. Halvera jordgubbarna.
3. Blanda kiwier, päron, jordgubbar och björnbär i en ugnsform.
4. Skala och riv ingefära fint och blanda med kokos och strösocker. Toppa frukten med blandningen.
5. Grädda i övre delen av ugnen ca 3–4 minuter, eller tills täcket fått lite färg.
6. Servera med en klick vaniljkvarg.

 

Näringsberäkning/portion, 165 kcal

20 g kolhydrater
7,5 g fett (varav 6 g mättat)
2 g protein
6 g fiber

Recept: dietisterna Johanna Andersson och Caroline Wilbois
Foto: Sofia Kallner

3 X popcorn

3 X popcorn

Här var det fullkorn! Om det är något vi alla minns från första lektionen på dietistprogrammet så är det att popcorn är fullkorn, och att fullkorn är nyttigt. Sådan kunskap fäster ju lätt! Världens bästa snacks, här med tre goda smaksättningar.

Läs mer om 3 X popcorn
Senast uppdaterad 5 april 2022