Yuzu, en asiatisk citrus, ger ett spännande lyft till den välbekanta rödkålen i den här salladen. Yuzudressing finns färdig att köpa eller så går det nästan lika bra med apelsin. Kombinerat med wasabisting, söt honung och kokos blir det i alla fall en allt annat än alldaglig kålsallad som sticker ut.
1. Ansa och strimla rödkålen. Skala bort skalet på morötterna och fortsätt skala resten i remsor eller riv grovt på rivjärn. |
2. Blanda yuzu, wasabipasta, salt, honung och olja i en liten skål. |
3. Skär gräslöken och blanda med kål, morot och dressing. Strö över kokosflingorna och servera. |
En portion: 16,9 g kolhydrater
Källa: Ica köket, ica.se
Svenska Diabetesförbundet
Box 5098
121 16 JOHANNESHOV
Besöksadress
Arenavägen 45, 17tr
Ge en gåva
Swish: 900 77 41
BG: 900-7741