Torrostade mandlar
Torrostade mandlar är ett gott och enkelt mellanmål, med liten påverkan på blodsockret.
Soppa är härligt och värmande. Man kan förbereda den i förväg och bara värma på när det är dags att äta. Jag försöker göra matiga soppor som mättar gott och har mycket nyttiga fibrer. Det blir ofta en morotssoppa av något slag. Morötter är närings- och fiberrika, de finns alltid i affären och så har de ju en så vacker färg. I det här receptet lägger jag till lite linser för att göra soppan fylligare och så strösslar jag med lite osötade rågbrödssmulor som jag har fräs i lite smör. Det blir en härlig konsistens i munnen med det krispiga och den lena soppan. Jag smakar gärna av med lite citronsaft eller prova med lite pressad apelsin. En klick yoghurt i varje soppskål är som pricken över i:t. Servera gärna en god och matig sallad till soppan. Och kanske vill man ha en liten efterrätt som en nyttig ugnspannkaka eller kesoplättar med lite bär till?
Näringsvärde Energi Protein Fett Kolhydrater Fibrer
Per portion 253kcal 6g 12g 27g 6g
Torrostade mandlar är ett gott och enkelt mellanmål, med liten påverkan på blodsockret.
Efterrätter är alltid en utmaning. Oftast är det massor med snabba svårkontrollerade kolhydrater. De försöker vi i vår familj undvika; men det finns ju massor med gott som man kan äta utan att blodsockret behöver rusa iväg. Här kommer en riktigt enkel efterrätt utan tillsatt socker, som man svänger ihop i ett nafs, om man har planerat lite i förväg.