Stekt blomkålsris med grönsaker och tofu
I Asien steker man gärna ris med grönsaker, ägg och kött, en sorts asiatisk pyttipanna. Här kommer ett enkelt vegetariskt recept, med blomkål i stället för ris. För att få en asiatisk smak används sesamolja.
En öppen omelett med goda grönsaker och lite lyxigt god rökt lax. Snabbt och enkelt. Går bra att äta kall eller värma i ugn/mikro.
1. Vispa ihop äggen i en bunke och salta lite försiktigt eftersom den rökta laxen kan vara ganska salt i sig. Peppra. |
2. Fräs broccoli i lite olivolja på medelvärme i en liten stekpanna i några minuter. Häll på ärtorna, rör runt. |
3. Häll över äggen och rör runt lite försiktigt. Fördela äggen jämnt över grönsakerna. Rör inte runt längre, och skruva ner värmen något. |
4. När omeletten börjar sätta sig, äggen börjar stelna, lägger du på den rökta laxen. |
5. Stek färdigt omeletten. Det går fort. |
6. Låt den svalna och skär upp i lämpliga bitar för lunchlådan. |
En portion: 6,4 g kolhydrater
Recept: Sibylla Wiegert
Foto: André de Loisted
I Asien steker man gärna ris med grönsaker, ägg och kött, en sorts asiatisk pyttipanna. Här kommer ett enkelt vegetariskt recept, med blomkål i stället för ris. För att få en asiatisk smak används sesamolja.
En vacker sallad i glasburk. Så enkelt och praktiskt! Tänk på att lägga de ”blöta” ingredienserna i botten, och fortsätt uppåt med det torraste på toppen.
En härligt värmande soppa att ta med i termos eller burk och som man sedan värmer på jobbet är den perfekta lunchmaten. Servera gärna med en bit gott bröd.
En lätt och härlig sallad som man med fördel kan ta en skiva grovt rågbröd till. Dela brödskivan på hälften och bred på smör eller färskost.