Bli medlem Ge gåva

Ingredienser (2 port)

  • 4 ägg
  • 100 g broccoli, skuren i mindre bitar
  • 100 g gröna ärtor, tinade eller direkt ur frysen
  • 75 g strimlad rökt lax
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
« Tillbaka till recept

Laxfritata med broccoli och ärtor

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 100 g broccoli, skuren i mindre bitar
  • 100 g gröna ärtor, tinade eller direkt ur frysen
  • 75 g strimlad rökt lax
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar

Gör så här:

En öppen omelett med goda grönsaker och lite lyxigt god rökt lax. Snabbt och enkelt. Går bra att äta kall eller värma i ugn/mikro.

1. Vispa ihop äggen i en bunke och salta lite försiktigt eftersom den rökta laxen kan vara ganska salt i sig. Peppra.
2. Fräs broccoli i lite olivolja på medelvärme i en liten stekpanna i några minuter. Häll på ärtorna, rör runt.
3. Häll över äggen och rör runt lite försiktigt. Fördela äggen jämnt över grönsakerna. Rör inte runt längre, och skruva ner värmen något.
4. När omeletten börjar sätta sig, äggen börjar stelna, lägger du på den rökta laxen.
5. Stek färdigt omeletten. Det går fort.
6. Låt den svalna och skär upp i lämpliga bitar för lunchlådan.

 

Näringsinnehåll

En portion: 6,4 g kolhydrater

Recept: Sibylla Wiegert
Foto: André de Loisted

Senast uppdaterad 7 mars 2019