1. Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en ugnsplåt. |
2. Skala och skiva palsternackor, potatis och rödlök. |
3. Blanda rotfrukterna med hälften av olivoljan och krydda med salt och peppar. Lägg på den förvärmda plåten och rosta i ugnen ca 25 minuter. |
4. Snitta kycklingfiléerna och fyll dem med basilikablad och parmesanflarn. Bryn kycklingen i resten av olivoljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar. |
5. Lägg kycklingen bredvid grönsakerna på plåten och sätt in i ugnen när det återstår ca 10 minuter av rotfrukternas tid. Eller låt kycklingen stå tills innertemperaturen är 72°C. |
6. Smaksätt gräddfilen med pressad vitlök, salt och peppar. |
7. Servera kycklingen med de rostade rotfrukterna och vitlöksfilen. |
En portion: 36,8 g kolhydrater
Recept: Ica köket, ica.se
Foto: Joakim Bergström
Svenska Diabetesförbundet
Box 5098
121 16 JOHANNESHOV
Besöksadress
Arenavägen 45, 17tr
Ge en gåva
Swish: 900 77 41
BG: 900-7741