”Mat som innebär ett visst plockande har en positiv social effekt på människor. Man delar upplevelse, man skickar runt några fat och just det bidrar ofta till mycket god stämning kring bordet.”
3. Sätt ugnen på 150 grader.
4. Värm smöret i en kastrull på medelvärme utan att röra om. När det börjar dofta nötigt och bli brunt, häll över i en kall kastrull och låt svalna lite.
5. Lägg kronärtskocksbladen på en plåt och värm dem i ugnen. Ta ut och ringla över varmt brynt smör. Vänd runt så att smöret fördelas jämnt på bladen. Ta fram några runda serveringsfat och klicka ut ricottakrämen mitt på faten. Arrangera de varma kronärtskocksbladen runtom. Riv över citronskal och toppa med persilja och flingsalt.
6. Bjud skivade charkuterier och nyrostat bröd till. Jättegott att dippa bladen i krämen och på så vis få ut all den goda smaken från både blad och kräm.