Bli medlem Ge gåva

Näringsberäkning

  • Näringsberäkning/portion 200 kcal
  • 21 g kolhydrat
  • 6 g fett (varav 0,6 g mättat)
  • 10 g protein
  • 10 g fibrer

Ingredienser (4 port)

  • 10 cm purjolök
  • 600 g fryst blomkål
  • 1 paket vita bönor, sköljda
  • 5 dl vatten
  • 2 msk grönsaksfond
  • 3 dl havredryck
  • 1 citron
  • 2 msk za'atar (eller timjan)
  • rapsolja
  • salt och peppar

Recept:

Dietisterna Johanna Andersson och Caroline Wilbois
Foto: Sofia Kallner
« Tillbaka till recept

Krämig blomkålssoppa med citron och za'atar

Frysta grönsaker, en räddare i vardagen! Du får effektiv tid i köket med minimalt av hackande och disk. Vita bönor ger soppan extra krämighet och blodsockersmarta fibrer.

Näringsberäkning

  • Näringsberäkning/portion 200 kcal
  • 21 g kolhydrat
  • 6 g fett (varav 0,6 g mättat)
  • 10 g protein
  • 10 g fibrer

Ingredienser

  • 10 cm purjolök
  • 600 g fryst blomkål
  • 1 paket vita bönor, sköljda
  • 5 dl vatten
  • 2 msk grönsaksfond
  • 3 dl havredryck
  • 1 citron
  • 2 msk za'atar (eller timjan)
  • rapsolja
  • salt och peppar

Recept:

Dietisterna Johanna Andersson och Caroline Wilbois
Foto: Sofia Kallner

Gör så här:

  1. Skölj och skär purjolöken i grova bitar.
  2. Häll lite olja i en kastrull och stek löken utan att den tar färg.
  3. Häll på blomkål, bönor, 5 dl vatten, grönsaksfond och havredryck och låt koka ca 10 minuter.
  4. Mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera soppan toppad med en citronskiva, za'atar och ett gott fullkornsbröd.
Senast uppdaterad 23 december 2022