
Middag på en kvart!
När middagsfixet tar 15 minuter, ja tack! Våra matkreatörer har tagit fram nya recept för enkel och supersnabb vardagsmat. Rätter som är lika goda om och om igen.
Frysta grönsaker, en räddare i vardagen! Du får effektiv tid i köket med minimalt av hackande och disk. Vita bönor ger soppan extra krämighet och blodsockersmarta fibrer.
1. Skölj och skär purjolöken i grova bitar. |
2. Häll lite olja i en kastrull och stek löken utan att den tar färg. |
3. Häll på blomkål, bönor, 5 dl vatten, grönsaksfond och havredryck och låt koka ca 10 minuter. |
4. Mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar. |
5. Servera soppan toppad med en citronskiva, za'atar och ett gott fullkornsbröd. |
21 g kolhydrat
6 g fett (varav 0,6 g mättat)
10 g protein
10 g fibrer
Recept: dietisterna Johanna Andersson och Caroline Wilbois
Foto: Sofia Kallner
När middagsfixet tar 15 minuter, ja tack! Våra matkreatörer har tagit fram nya recept för enkel och supersnabb vardagsmat. Rätter som är lika goda om och om igen.
Rätt som du svänger ihop på tio minuter, sedan sköter den sig själv i ugnen. Dessutom fyller den nästan hälften av dagens behov av grönsaker, 200 av 500 gram, det gillar vi!
Tillagningen tar 10 minuter, sedan skjuts in i ugnen! Bönor ihop med grova grönsaker gör den här krämiga gratängen fiberrik för ett långsammare blodsockersvar.
Svenska Diabetesförbundet
Box 5098
121 16 JOHANNESHOV
Besöksadress
Arenavägen 45, 17tr
Ge en gåva
Swish: 900 77 41
BG: 900-7741