Saras inlagda jordgubbar
Saras inlagda jordgubbar, fulla med c-vitaminer och anti-oxidanter!
Ibland är man sugen på soppa och då får den gärna vara näringsrik och mättande. Och ibland ska det gå fort också! Då är det här receptet utmärkt. Kikärtor innehåller mycket fibrer, vitaminer och mineraler. Och det är lätt att ha en burk hemma i skafferiet att ta fram när det kniper eller när lusten faller på!
Jag använder oftast konserverade kikärtor; men man kan givetvis blötlägga torkade ärtor och koka själv.
I det här receptet använder jag färsk mynta; men det går förstås också att använda den kryddört man tycker bäst om eller har tillgänglig. Färsk eller torkad. Persilja, timjan eller oregano till exempel passar också bra i denna rätt.
Att lägga i ett stekt ägg i en soppskål ökar proteinintaget och det blir gott och krämigt. Det ser också vackert ut. Om jag har paprika hemma så steker jag gärna ägget i en paprikaring för att ge en liten färgklick och lite mer grönsaker!
Till soppan serverar vi gärna ett gott osötat bröd gjort på rågsurdeg, lite ost och en härlig grönsallad.
Näringsvärde Energi Protein Fett Kolhydrater Fibrer
Per portion 320kcal 13g 21g 16g 5g
Saras inlagda jordgubbar, fulla med c-vitaminer och anti-oxidanter!
Laga en klassisk och värmande nässelsoppa.
1. Mixa allt utom örter, limesaft och crème fraiche till fin konsistens.2. Häll upp såsen i en kastrull och koka ca 10 min. Mixa ihop med al
1. Skär tomaterna i skivor och dela varje skiva på mitten.2. Skär mozzarellaosten i små kuber.
3. Klipp över färsk basilika, finhackad rödlök