
Grillat tunnbröd med epazote och lagrad svecia
1. Riv svecian fint och strö ut den på 4 bröd.
2. Lägg på grovt hackad epazote och strimlade tomater.
3. Lägg på det andra brödet och grilla p
Jag använder fiberhusk i detta receptet för att få plättarna att hålla ihop. Fiberhusk är krossade psylliumfröskal och är glutenfritt och helt utan kolhydrater.
Vi äter gärna plättarna till frukost med ost och skinka, eller som efterrätt med lite bär. Men de fungerar såklart också fint som ett snabbt mellanmål och är riktigt härliga att ta med i matsäcken när det är utflyktsdags.
Näringsvärde | Energi | Protein | Fett | Kolhydrater | Fibrer |
Per plätt vid 10 st | 62kcal | 5g | 4g | 1g | 1g |
1. Riv svecian fint och strö ut den på 4 bröd.
2. Lägg på grovt hackad epazote och strimlade tomater.
3. Lägg på det andra brödet och grilla p
Ugn 175ºC. Blanda gryn, fibrex, nötter och frön samt olja på en långpanna och rosta i mitten av ugnen ca 15 min. Rör ett par gånger och var
Skala och hacka schalottenlöken. Svetta löken med vitpepparkornen i en kastrull. Häll påvinäger och låt sjuda ca 5 min, häll på saften och s
Laga en mustig älggulash med smak av rönnbär, timjan och kummin.
Svenska Diabetesförbundet
Box 5098
121 16 JOHANNESHOV
Besöksadress
Arenavägen 45, 17tr
Ge en gåva
Swish: 900 77 41
BG: 900-7741