På vintern passar det bra att laga morot, rödvinssky och hjortfilé.
1. Putsa hjortfilén, dvs skär bort eventuella senor, och stycka upp den i fyra portioner à ca 120 g.
2. Hetta upp en stekpanna och stek hjorten på medelhög värme i olja och smör (oljan tål högre temperaturer medan smöret tillför smak).
3. Vänd hjorten när den fått fin stekyta, efter ca 2 minuter, och tillsätt lagerblad, timjan och vitlök i pannan.
4. Ös med stekfett tills hjorten har en innertemperatur av 50°C. Låt den därefter vila 10 minuter före servering, då går temperaturen också upp ytterligare några grader.
5. Serveras med till exempel pepparbakad morot, nystekt brysselkål, svartkål och grönkål.
Svenska Diabetesförbundet
Box 5098
121 16 JOHANNESHOV
Besöksadress
Arenavägen 45, 17tr
Ge en gåva
Swish: 900 77 41
BG: 900-7741