Bli medlem Ge gåva

Ingredienser (4 port)

  • 1 paket frysta ärtor (ca 250g)
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk hackad basilika eller persilja
  • Rivet skal av ca ½ citron
  • Malen svartpeppar
  • (ev 1 dl riven parmesanost eller 1 msk crème fraîche)
« Tillbaka till recept

Grönt ärtmos

Ett paket gröna ärtor i frysen är toppen; det går så fort att tillaga. När man har tröttnat på enbart kokta gröna ärtor kan man prova detta recept med ärtor som man mosar till en konsistens man (särskilt barnen) gillar och tillsätter lite olivolja, citron, basilika och kanske lite parmesanost eller crème fraîche.

Ingredienser

  • 1 paket frysta ärtor (ca 250g)
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk hackad basilika eller persilja
  • Rivet skal av ca ½ citron
  • Malen svartpeppar
  • (ev 1 dl riven parmesanost eller 1 msk crème fraîche)

Gör så här:

1. Koka ärtorna enligt anvisningarna på paketet i lättsaltat vatten.

2. Sila bort vattnet, men spara några matskedar i en skål

3. Häll olivolja och citronsaft i kastrullen med ärtorna och mixa till önskad konsistens.

4. Spä med kokvatten om det behövs och smaksätt med rivet citronskal och hackad basilika/persilja och kanske också parmesanost eller crème fraîche.

 

Näringsvärde      Energi     Protein    Fett    Kolhydrater    Fibrer
Per portion          109 kcal  4g           7g       6g                    3g

(utan parmesan/crème fraîche)

Fiskfiléer i ugn med soja och citron

Fiskfiléer i ugn med soja och citron

Detta är ett busenkelt recept som har blivit en stor vardagsfavorit. Fisk kan vara en utmaning för många barn men det handlar många gånger om att vänja sig och att inte ge upp. Kanske är det lättare sagt än gjort; men prova med detta recept som sköter sig själv i ugnen medan man kan göra några goda tillbehör. Kanske det där lilla extra som gör grönsakerna lite mer inbjudande? Dessutom går det rysligt fort.

Läs mer om Fiskfiléer i ugn med soja och citron
Senast uppdaterad 23 oktober 2017