
Örtslungad broccoli
Skär ner broccolin i lika stora buketter. Hacka alla örterna fint. Koka broccolin i saltat vatten tills den börjar kännas mjuk. Häll av vatt
Ett paket gröna ärtor i frysen är toppen; det går så fort att tillaga. När man har tröttnat på enbart kokta gröna ärtor kan man prova detta recept med ärtor som man mosar till en konsistens man (särskilt barnen) gillar och tillsätter lite olivolja, citron, basilika och kanske lite parmesanost eller crème fraîche.
1. Koka ärtorna enligt anvisningarna på paketet i lättsaltat vatten.
2. Sila bort vattnet, men spara några matskedar i en skål
3. Häll olivolja och citronsaft i kastrullen med ärtorna och mixa till önskad konsistens.
4. Spä med kokvatten om det behövs och smaksätt med rivet citronskal och hackad basilika/persilja och kanske också parmesanost eller crème fraîche.
Näringsvärde Energi Protein Fett Kolhydrater Fibrer
Per portion 109 kcal 4g 7g 6g 3g
(utan parmesan/crème fraîche)
Skär ner broccolin i lika stora buketter. Hacka alla örterna fint. Koka broccolin i saltat vatten tills den börjar kännas mjuk. Häll av vatt
Varför inte pröva ett bröd med nässlor som huvudråvara?
Hösten är perfekt för skaldjur och bra för hälsan. Varför inte pröva Peter Olssons skaldjurssoppa!
Detta är ett busenkelt recept som har blivit en stor vardagsfavorit. Fisk kan vara en utmaning för många barn men det handlar många gånger om att vänja sig och att inte ge upp. Kanske är det lättare sagt än gjort; men prova med detta recept som sköter sig själv i ugnen medan man kan göra några goda tillbehör. Kanske det där lilla extra som gör grönsakerna lite mer inbjudande? Dessutom går det rysligt fort.