Istället för vanliga potatischips som har både mycket kolhydrater och fett och kan ställa till det för blodsockret så kan man göra grönkålschip. Grönkål är en riktig supergrönsak och chipsen passar både till fredagsmys och som ett skojigt tillbehör till stekt fisk, kött eller kyckling.
Ingredienser
Färsk grönkål
Olivolja
Havssalt
Gör så här:
Vi tycker de är goda även när inte alla blad blir jätte-krispiga; men om man vill ha dem jämnfrasiga så får man lägga ut kålbladen i ett lager på plåten och köra i flera omgångar om man gör mycket chips!
1.Sätt ugnen på 175 grader.
2.Repa bladen, använd inte den grova mittstjälken i detta recept.
3. häll olivolja över bladen och salta efter smak. Blanda runt
4. Lägg ut på en bakpappersklädd plåt
5. Grilla i ugnen i ca 7-10 minuter beroende på ugn (passa dem noga för de bränner lätt).
På sommaren har vi ofta tid att anstränga oss lite mer med maten. Samtidigt är det semester och ledigt och större möjligheter att göra vad man vill. Den här potatisen är ett utmärkt komplement till grillat.
Det är väldigt praktiskt att göra både grönsaker och kött i en panna. Jag gör gärna kyckling på det viset. Det gäller att tajma kycklingen med grönsakerna efter tillagningstid så att allt blir klart samtidigt. Goda rotfrukter med rosmarin eller timjan till är en favorit hos oss.