Bli medlem Ge gåva

Ingredienser (4 port)

  • 2 gröna paprikor
  • 1 selleristjälk
  • 2 små schalottenlökar
  • 2 gula tomater (fler om det är den mindre sorten)
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 1 litet knippe persilja
  • 2 msk olivolja
  • Lite citron att smaka av med
  • Salt och peppar
« Tillbaka till recept

Grön gazpacho

Massor med gröna vitaminer i en läcker liten kall soppa. Perfekt att ha på buffébordet och går att förbereda i god tid!

Ingredienser

  • 2 gröna paprikor
  • 1 selleristjälk
  • 2 små schalottenlökar
  • 2 gula tomater (fler om det är den mindre sorten)
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 1 litet knippe persilja
  • 2 msk olivolja
  • Lite citron att smaka av med
  • Salt och peppar

Gör så här:

Massor med gröna vitaminer i en läcker liten kall soppa. Perfekt att ha på buffébordet och går att förbereda i god tid!

  1. Kärna ur paprikorna, skala lökarna och skär alla grönsaker i lite mindre bitar.
  2. Lägg ner alla ingredienser i en mixer och kör till en slät soppa.
  3. Smaka av med salt och peppar och lite citronjuice.
  4. Ställ kallt fram till servering

Kolhydrater

1 portion: 5 g
4 portioner: 19 g

Recept: Sibylla Wiegert
Foto André de Loisted

Senast uppdaterad 27 augusti 2018