Grillade räkor med allioli
”En riktigt god vitlöksmajonnäs med en bit bröd och några stora räkor på grillen i kvällssolen och man är i gott sällskap. Det är målbilden jag fantiserar om när det inte är sommar.”
Näringsberäkning
Ingredienser
- 24 råa rödräkor, MSC-märkta
- Allioli:
- 8 vitlöksklyftor, skalade
- 5 dl mild olivolja eller en
- neutral olja + mycket lite
- olivolja
- 3 äggvitor
- 1 citron, färskpressad juice
- Salt
Recept:
Mathias Dahlgren
Foto: Lennart Weibull
Gör så här:
- Tänd träkolsgrillen.
- Mixa först vitlök och olja till en vitlöksolja. Mixa sedan äggvitor och lite salt med stavmixer i ett mixerglas. Tillsätt vitlöksoljan i en tunn stråle under mixning tills majonnäsen tjocknar. Smaka av med citronjuice och salt.
- Grilla räkorna, gärna med hjälp av ett klämhalster.
- Bjud allioli och ett gott bröd eller sallad till räkorna.