Bli medlem Ge gåva

Näringsberäkning

  • 13 g kolhydrater

Ingredienser (4 port)

  • 24 råa rödräkor, MSC-märkta
  • Allioli:
  • 8 vitlöksklyftor, skalade
  • 5 dl mild olivolja eller en
  • neutral olja + mycket lite
  • olivolja
  • 3 äggvitor
  • 1 citron, färskpressad juice
  • Salt

Recept:

Mathias Dahlgren
Foto: Lennart Weibull
« Tillbaka till recept

Grillade räkor med allioli

”En riktigt god vitlöksmajonnäs med en bit bröd och några stora räkor på grillen i kvällssolen och man är i gott sällskap. Det är målbilden jag fantiserar om när det inte är sommar.”

Näringsberäkning

  • 13 g kolhydrater

Ingredienser

  • 24 råa rödräkor, MSC-märkta
  • Allioli:
  • 8 vitlöksklyftor, skalade
  • 5 dl mild olivolja eller en
  • neutral olja + mycket lite
  • olivolja
  • 3 äggvitor
  • 1 citron, färskpressad juice
  • Salt

Recept:

Mathias Dahlgren
Foto: Lennart Weibull

Gör så här:

  1.  Tänd träkolsgrillen.
  2. Mixa först vitlök och olja till en vitlöksolja. Mixa sedan äggvitor och lite salt med stavmixer i ett mixerglas. Tillsätt vitlöksoljan i en tunn stråle under mixning tills majonnäsen tjocknar. Smaka av med citronjuice och salt.
  3. Grilla räkorna, gärna med hjälp av ett klämhalster.
  4. Bjud allioli och ett gott bröd eller sallad till räkorna.
Senast uppdaterad 17 januari 2023