
Äppel- och quinoasallad
Matigt och friskt med både äpplen och quinoa, och härligt gröna blad som gör det vackert att titta på. Skölj quinoan ordentligt i ljummet vatten för att få bort eventuell beska.
Genom att rimma köttet över natten i en smakrik lag blir det saftigt och fint.
1. Förbered lagen genom att koka upp alla ingredienser och låt svalna. |
2. Lägg kalkonfilén i en plastbunke och häll över den avsvalnade lagen. Ställ kallt i kylskåp över natten eller i minst 6–8 timmar. |
3. Sätt ugnen på 175° C och smörj en ugnsform med lite matfett. |
4. Torka av kalkonfilén och lägg den i formen med en köttermometer i den tjockaste delen. Ställ in i ugnen i cirka 30 minuter, eller tills termometern visar 65° C. |
5. Ta ut köttet. Innertemperaturen kommer att stiga medan du låter köttet vila i formen. |
6. Blanda under tiden ihop alla ingredienser till glasyren och bred på i ett tunt lager på köttet medan det fortfarande är varmt |
7. Lägg upp vackert på ett fat och servera varmt, kallt eller ljummet. Dekorera med vackra rödkålsblad, tranbär och lite grönt. |
Förslag på tillbehör hittar du nedan
En portion: 3,5 g kolhydrater
Recept: Sibylla Wiegert
Foto: André de Loisted
Matigt och friskt med både äpplen och quinoa, och härligt gröna blad som gör det vackert att titta på. Skölj quinoan ordentligt i ljummet vatten för att få bort eventuell beska.
Detta är en fräsch grön sallad med ett härligt tugg.