Bli medlem Ge gåva

Gnocchigratäng

Ingredienser:

  • 1 aubergine
  • 100 g grönkål
  • 500 g gnocchi
  • 1 paket svarta bönor,
  • sköljda
  • 800 g pastasås (basilika
  • eller chili)
  • 250 g ricottaost
  • 2 paket mozzarella
  • 1 klyfta vitlök
  • rapsolja

Gör så här:

Tillagningen tar 10 minuter, sedan skjuts in i ugnen! Bönor ihop med grova grönsaker gör den här krämiga gratängen fiberrik för ett långsammare blodsockersvar.

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala och finhacka vitlöken.
3. Skölj och tärna auberginen i mindre bitar. Riv grönkålen för hand i mindre bitar.
4. Häll olja i en ugnsform. Lägg ner vitlök, aubergine, grönkål, gnocchi och bönor. Häll över tomatsås och ricotta och blanda runt.
5. Toppa med mozzarella i bitar och grädda i ugn ca 20 min.
6. Servera direkt ur formen, gärna med en härlig grönsallad.

 

Näringsberäkning/portion 573 kcal

38 g kolhydrater
23 g fett (varav 13 g mättat)
28 g protein
11 g fibrer

Recept: dietisterna Johanna Andersson och Caroline Wilbois
Foto: Sofia Kallner

Senast uppdaterad 27 oktober 2021