Bli medlem Ge gåva

Näringsberäkning

  • Per portion 573 kcal
  • 38 g kolhydrater
  • 23 g fett (varav 13 g mättat)
  • 28 g protein
  • 11 g fibrer

Ingredienser (4 port)

  • 1 aubergine
  • 100 g grönkål
  • 500 g gnocchi
  • 1 paket svarta bönor,
  • sköljda
  • 800 g pastasås (basilika
  • eller chili)
  • 250 g ricottaost
  • 2 paket mozzarella
  • 1 klyfta vitlök
  • rapsolja

Recept:

Dietisterna Johanna Andersson och Caroline Wilbois
Foto: Sofia Kallner
« Tillbaka till recept

Gnocchigratäng

Tillagningen tar 10 minuter, sedan skjuts in i ugnen! Bönor ihop med grova grönsaker gör den här krämiga gratängen fiberrik för ett långsammare blodsockersvar.

Näringsberäkning

  • Per portion 573 kcal
  • 38 g kolhydrater
  • 23 g fett (varav 13 g mättat)
  • 28 g protein
  • 11 g fibrer

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 100 g grönkål
  • 500 g gnocchi
  • 1 paket svarta bönor,
  • sköljda
  • 800 g pastasås (basilika
  • eller chili)
  • 250 g ricottaost
  • 2 paket mozzarella
  • 1 klyfta vitlök
  • rapsolja

Recept:

Dietisterna Johanna Andersson och Caroline Wilbois
Foto: Sofia Kallner

Gör så här:

 

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Skölj och tärna auberginen i mindre bitar. Riv grönkålen för hand i mindre bitar.
  4. Häll olja i en ugnsform. Lägg ner vitlök, aubergine, grönkål, gnocchi och bönor. Häll över tomatsås och ricotta och blanda runt.
  5. Toppa med mozzarella i bitar och grädda i ugn ca 20 min.
  6. Servera direkt ur formen, gärna med en härlig grönsallad.
Senast uppdaterad 23 december 2022