
Middag på en kvart!
När middagsfixet tar 15 minuter, ja tack! Våra matkreatörer har tagit fram nya recept för enkel och supersnabb vardagsmat. Rätter som är lika goda om och om igen.
Tillagningen tar 10 minuter, sedan skjuts in i ugnen! Bönor ihop med grova grönsaker gör den här krämiga gratängen fiberrik för ett långsammare blodsockersvar.
1. Sätt ugnen på 225 grader. |
2. Skala och finhacka vitlöken. |
3. Skölj och tärna auberginen i mindre bitar. Riv grönkålen för hand i mindre bitar. |
4. Häll olja i en ugnsform. Lägg ner vitlök, aubergine, grönkål, gnocchi och bönor. Häll över tomatsås och ricotta och blanda runt. |
5. Toppa med mozzarella i bitar och grädda i ugn ca 20 min. |
6. Servera direkt ur formen, gärna med en härlig grönsallad. |
38 g kolhydrater
23 g fett (varav 13 g mättat)
28 g protein
11 g fibrer
Recept: dietisterna Johanna Andersson och Caroline Wilbois
Foto: Sofia Kallner
När middagsfixet tar 15 minuter, ja tack! Våra matkreatörer har tagit fram nya recept för enkel och supersnabb vardagsmat. Rätter som är lika goda om och om igen.
Rätt som du svänger ihop på tio minuter, sedan sköter den sig själv i ugnen. Dessutom fyller den nästan hälften av dagens behov av grönsaker, 200 av 500 gram, det gillar vi!
Frysta grönsaker, en räddare i vardagen! Du får effektiv tid i köket med minimalt av hackande och disk. Vita bönor ger soppan extra krämighet och blodsockersmarta fibrer.