Bli medlem Ge gåva

Ingredienser (17 port)

  • 50 g smält matfett eller ½ dl flytande margarin
  • 5 dl ljummen mjölk
  • 25 g jäst
  • ½ tsk salt
  • 2 msk socker eller sirap
  • 1 msk fiberhusk
  • ½ tsk hjorthornsalt
  • Ca 13 dl grovt glutenfritt mjöl
« Tillbaka till recept Generell receptbild

Glutenfria Tortillas/Tunnbröd/Stekpannebröd

Det är lättast att rulla brödet om du kavlar tunt. Färdiggräddat bröd fungerar bra som pizzabotten.

Ingredienser

  • 50 g smält matfett eller ½ dl flytande margarin
  • 5 dl ljummen mjölk
  • 25 g jäst
  • ½ tsk salt
  • 2 msk socker eller sirap
  • 1 msk fiberhusk
  • ½ tsk hjorthornsalt
  • Ca 13 dl grovt glutenfritt mjöl

Gör så här:

Gör egna tortillasBlanda alla ingredienser på vanligt sätt. Låt fiberhusken svälla 10 minuter innan mjölmixen tillsätts (ta inte mer mix än att du har en ganska lös och smidig deg). Jäs ca 30 minuter. Dela i 15-20 delar och forma till bollar.

Kavla tunt i rundlar som får plats i stekpannan. Prova eventuellt att kavla på bakplåtspapper så är det lättare att få över degkakan hel till stekpannan och du behöver inte så mycket mjömix när du kavlar. Grädda i torr stekpanna på medelhög värme tills bröden får lite färg. Vänd och grädda på andra sidan. Låt kallna ovanpå varandra mellan handdukar.

Senast uppdaterad 15 september 2022