Det är lättast att rulla brödet om du kavlar tunt. Färdiggräddat bröd fungerar bra som pizzabotten.
Blanda alla ingredienser på vanligt sätt. Låt fiberhusken svälla 10 minuter innan mjölmixen tillsätts (ta inte mer mix än att du har en ganska lös och smidig deg). Jäs ca 30 minuter. Dela i 15-20 delar och forma till bollar.
Kavla tunt i rundlar som får plats i stekpannan. Prova eventuellt att kavla på bakplåtspapper så är det lättare att få över degkakan hel till stekpannan och du behöver inte så mycket mjömix när du kavlar. Grädda i torr stekpanna på medelhög värme tills bröden får lite färg. Vänd och grädda på andra sidan. Låt kallna ovanpå varandra mellan handdukar.
Svenska Diabetesförbundet
Box 5098
121 16 JOHANNESHOV
Besöksadress
Arenavägen 45, 17tr
Ge en gåva
Swish: 900 77 41
BG: 900-7741
Kontakta oss