Ingredienser (6 port)
Pajdeg:
2 kokta kalla potatisar, 200-225 g eller 1 dl kesella
ca ½ dl smör- och rapsolja
2 ½ dl grov mjölmix
Fyllning:
250 g frusen bladspenat
½ tsk salt
1-2 pressade vitlöksklyftor
250 g keso
3 ägg
2 dl mjölk
1 krm grovmalen svartpeppar
1 dl riven ost
muskotnöt
Glutenfri spenatpaj
God paj med spenat.
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225ºC.
- Skala och riv potatisen fint. Blanda den med matfett och mix till en deg.
- Tryck ut pajdegen i en pajform, ca 24 ca i diameter, och förgrädda pajskalet i 5 minuter.
- Låt spenaten tina. Pressa ur vätska och hacka den grovt. Krydda spenaten med vitlök och salt samt blanda med keso. Lägg detta i det förgräddade pajskalet.
- Vispa samman mjölk, ägg, svartpeppar och muskotnöt och häll detta över spenat- och kesoblandningen.
- Strö över riven ost. Grädda i 200ºC 30-35 min. Fyllningen skall ha stelnat och ytan fått fin färg.
- Servera med rivna morötter eller en tomatsallad.
Senast uppdaterad: 17 apr. 2025