God paj med spenat.
Sätt ugnen på 225ºC. Skala och riv potatisen fint. Blanda den med matfett och mix till en deg. Tryck ut pajdegen i en pajform, ca 24 ca i diameter, och förgrädda pajskalet i 5 minuter.
Låt spenaten tina. Pressa ur vätska och hacka den grovt. Krydda spenaten med vitlök och salt samt blanda med keso. Lägg detta i det förgräddade pajskalet. Vispa samman mjölk, ägg, svartpeppar och muskotnöt och häll detta över spenat- och kesoblandningen. Strö över riven ost. Grädda i 200ºC 30-35 min. Fyllningen skall ha stelnat och ytan fått fin färg.
Servera med rivna morötter eller en tomatsallad.
Svenska Diabetesförbundet
Box 5098
121 16 JOHANNESHOV
Besöksadress
Arenavägen 45, 17tr
Ge en gåva
Swish: 900 77 41
BG: 900-7741
Kontakta oss