Bli medlem Ge gåva

Ingredienser (6 port)

  • Pajdeg:
  • 2 kokta kalla potatisar, 200-225 g eller 1 dl kesella
  • ca ½ dl smör- och rapsolja
  • 2 ½ dl grov mjölmix
  • Fyllning:
  • 250 g frusen bladspenat
  • ½ tsk salt
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • 250 g keso
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 dl riven ost
  • muskotnöt
« Tillbaka till recept Generell receptbild

Glutenfri spenatpaj

God paj med spenat.

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 2 kokta kalla potatisar, 200-225 g eller 1 dl kesella
  • ca ½ dl smör- och rapsolja
  • 2 ½ dl grov mjölmix
  • Fyllning:
  • 250 g frusen bladspenat
  • ½ tsk salt
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • 250 g keso
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 dl riven ost
  • muskotnöt

Gör så här:

SpenatpajSätt ugnen på 225ºC. Skala och riv potatisen fint. Blanda den med matfett och mix till en deg. Tryck ut pajdegen i en pajform, ca 24 ca i diameter, och förgrädda pajskalet i 5 minuter.
Låt spenaten tina. Pressa ur vätska och hacka den grovt. Krydda spenaten med vitlök och salt samt blanda med keso. Lägg detta i det förgräddade pajskalet. Vispa samman mjölk, ägg, svartpeppar och muskotnöt och häll detta över spenat- och kesoblandningen. Strö över riven ost. Grädda i 200ºC 30-35 min. Fyllningen skall ha stelnat och ytan fått fin färg.

Servera med rivna morötter eller en tomatsallad.

Senast uppdaterad 27 augusti 2018