Räcker till tre rundlar eller en stor pizza som täcker en hel plåt.
Värm vattnet till 37°. Lös upp jästen i vattnet, tillsätt fiberhusken och pofiber och låt blandningen stå och svälla i 10 min tills de blir en tjock och geléaktig massa. Tillsätt oljan, saltet och det mesta av mjölmixen. Arbeta deg väl, gärna i maskin. Låt jäsa övertäckt i ca 30 min. Förbered under tiden önskad fyllning. Värm ugnen till 250°.
Strö därefter resten av mjölblandningen på bakbordet och knåda degen väl.
Dela degen i tre delar, platta ut eller kavla ut till tre rundlar. Lägg dem på en plåt, täckt med bakplåtspapper. Lägg på fyllningen och grädda pizzorna i mitten av ugnen ca 15 min.
Mjölkfri pizzadeg: Använd de mjölkfria/proteinlåga mixerna.
Förslag på fyllning: Tomatpuré eller krossade tomater, oregano/basilika, skinka, champinjoner, kronärtskockshjärtan, ananasskivor, riven ost, korv, oliver.
Glutenfri - kan göras mjölkfri beroende på vilken mix du väljer.
Pizza kan även göras på färdiga bottnar eller på glutenfria tortillas.
Svenska Diabetesförbundet
Box 5098
121 16 JOHANNESHOV
Besöksadress
Arenavägen 45, 17tr
Ge en gåva
Swish: 900 77 41
BG: 900-7741