Bli medlem Ge gåva

Ingredienser

  • 2 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 msk pofiber
  • 3 msk olja
  • ½ tsk salt
  • 3-4 dl glutenfri fin mjölmix (210-240g) (Finax eller Semper) – ev grov
« Tillbaka till recept Generell receptbild

Glutenfri pizzadeg

Räcker till tre rundlar eller en stor pizza som täcker en hel plåt.

Ingredienser

  • 2 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 msk pofiber
  • 3 msk olja
  • ½ tsk salt
  • 3-4 dl glutenfri fin mjölmix (210-240g) (Finax eller Semper) – ev grov

Gör så här:

Värm vattnet till 37°. Lös upp jästen i vattnet, tillsätt fiberhusken och pofiber och låt blandningen stå och svälla i 10 min tills de blir en tjock och geléaktig massa. Tillsätt oljan, saltet och det mesta av mjölmixen. Arbeta deg väl, gärna i maskin. Låt jäsa övertäckt i ca 30 min. Förbered under tiden önskad fyllning. Värm ugnen till 250°.

Strö därefter resten av mjölblandningen på bakbordet och knåda degen väl.
Dela degen i tre delar, platta ut eller kavla ut till tre rundlar. Lägg dem på en plåt, täckt med bakplåtspapper. Lägg på fyllningen och grädda pizzorna i mitten av ugnen ca 15 min.
Mjölkfri pizzadeg: Använd de mjölkfria/proteinlåga mixerna.

Förslag på fyllning: Tomatpuré eller krossade tomater, oregano/basilika, skinka, champinjoner, kronärtskockshjärtan, ananasskivor, riven ost, korv, oliver.

Glutenfri - kan göras mjölkfri beroende på vilken mix du väljer.
Pizza kan även göras på färdiga bottnar eller på glutenfria tortillas.

Senast uppdaterad 27 augusti 2018