
Krämig spenat- och avokadosås
En mättande sås, som går bra att använda även som dip. Passar till det mesta.
Väldigt enkelt och väldigt gott. Vi har valt att använda kikärtsmjöl, för att hålla biffarna glutenfria.
1. Sära på blomkålen i buketter och kör den i matberedaren till ett ”ris”. Det går också bra att riva blomkålen på den grova sidan av rivjärnet. |
2. Blanda alla torra ingredienser med blomkålen i en stor skål och tillsätt några matskedar vatten för att få en bra konsistens för att kunna forma biffar. Blomkålen släpper också lite vätska efter ett tag. |
3. Forma cirka 12 biffar, ungefär 1–1,5 cm tjocka. |
4. Värm lite olja i en stekpanna och stek biffarna i omgångar. |
5. Bryn biffarna först på ena sidan någon minut, lägg på ett lock så att de blir genomkokta och stek i 3–4 minuter, vänd sedan biffarna och stek färdigt på medelhög värme i ytterligare några minuter. |
Förslag på tillbehör hittar du nedan
En portion: 24,2 g kolhydrater
Recept: Sibylla Wiegert
Foto: André de Loisted
En mättande sås, som går bra att använda även som dip. Passar till det mesta.
Att det kan vara så gott med råkost! Prova denna härliga och friska sallad med pigg mynta och fräsch apelsin som pricken över i!
Chiafrön har blivit omåttligt populära i mathälsokretsar och finns numera att få tag på i de flesta matvaruaffärer. Detta är en vacker och enkel efterrätt med en lite knaprig botten, krämig pudding i mitten och en fräsch smoothie på toppen.