Ingredienser (4 port)
2 medelstora zucchini, skivade
1 hackad gul lök
Ca 600 g fisk i tärningar ca 2x2 cm stora (kan vara blandade sorter t ex torsk, kolja, lax osv)
100 g + 100 g gröna ärtor (från frysen)
1 fiskbuljongtärning eller grönsaksbuljongtärning
Ca 100 g kräftstjärtar (kokta på burk i lag) eller skalade räkor
1 dl vispgrädde
Ca 2 msk hackad dill
½ citron för att smaka av soppan
1 msk olivolja
1 msk smör
Salt och peppar
Fisksoppa med zucchini och kräftstjärtar

Soppa är härlig mat; värmande och god. Vi vill gärna att den ska vara mättande och full med nyttigheter. Här kommer ett recept på en fin grön fisksoppa där jag har ”gömt” zucchinin och en del av ärtorna, genom att mixa soppan innan jag har i fiskbitarna. Egentligen kan man använda vilka grönsaker som helst som man har hemma och barnen gillar. Prova er fram tillsammans!
Gör så här:
- Fräs löken i olivolja och smör tills den blir genomskinlig men inte bränd.
- Lägg ner den skivade zucchinin, 100g ärtor (det vill säga hälften av ärtorna), 1 fiskbuljongtärning och ca 0,5 li vatten. Låt koka upp och koka i ca 10 min på svag värme.
- Ta bort kastrullen från värmen och kör soppan slät med en stavmixer eller häll den i omgångar i en blender.
- Låt soppan koka upp och häll i grädden. Späd med mer vatten om det behövs för att få en önskad konsistens.
- Koka upp igen och lägg i fisken och ärtorna låt sjuda på svag värme i ca 5 min. Ta bort kastrullen från plattan.
- Lägg i den hackade dillen och kräftstjärtarna. Smaka av med pressad citronsaft, salt och peppar.
Näringsvärde Energi Protein Fett Kolhydrater Fibrer
Per portion 520cal 37g 35g 12g 5g
Senast uppdaterad: 14 apr. 2025