Bli medlem
Ge en gåva

Exotisk päronsallad med rostade pinjenötter

Ingredienser:

  • 2 svenska päron
  • 2 salladslökar
  • 75 g torkad nöt- och fruktblandning
  • 25 g russin
  • 50 g rostade solrosfrön
  • 250 g rucolasallat
  • Dressing
  • 2 msk mangobalsamico
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 0,5 dl färsk mynta
  • Flingsalt och svartpeppar

Gör så här:

1. Hacka myntan och blanda samman alla ingredienserna till dressingen.
2. Rosta solrosfrön i en torr stekpanna, skär klyftor av päronen och hacka salladslöken.
3. Lägg alla ingredienser i en skål. Häll över dressingen och blanda försiktigt.
4. Smaka av med salt och peppar.

 

Servera som förrätt tillsammans med ett gott bröd.

Senast uppdaterad 20 december 2016