Bli medlem Ge gåva

Näringsberäkning

  • 151 g kolhydrater

Ingredienser (4 port)

  • 1 varmrökt sik, rensad
  • 500 g färskpotatis
  • 1 knippe dill
  • Salt
  • Grönsaker
  • 1 knippe grön sparris
  • 1 knippe späda morötter
  • 1 litet blomkålshuvud
  • 1 knippe rädisor
  • 150 g sugarsnaps
  • 1 knippe salladslök
  • 1 knippe kruspersilja, fint
  • skuren
  • Salt
  • Kaprismajonnäs
  • 1 knippe gräslök
  • 2 kalla hårdkokta ägg
  • 3 dl majonnäs
  • 3 msk kapris
  • 1 citron, rivet skal och
  • pressad juice
  • salt och nymalen svartpeppar
  • Till servering
  • olivolja
  • flingsalt

Recept:

Mathias Dahlgren
Foto: Lennart Weibull
« Tillbaka till recept

Ett fat sommargrönsaker med rökt sik och kaprismajonnäs

”Jag tänker bjuda på ett fat sommargrönsaker och till det rökt sik som jag har hittat på lilla Ica i Djurhamn. Jag lägger två flaskor vitt vin i frysen så att de hinner bli rejält kalla och tror på jordgubbar till dessert, bara att plocka och snoppa.”

Näringsberäkning

  • 151 g kolhydrater

Ingredienser

  • 1 varmrökt sik, rensad
  • 500 g färskpotatis
  • 1 knippe dill
  • Salt
  • Grönsaker
  • 1 knippe grön sparris
  • 1 knippe späda morötter
  • 1 litet blomkålshuvud
  • 1 knippe rädisor
  • 150 g sugarsnaps
  • 1 knippe salladslök
  • 1 knippe kruspersilja, fint
  • skuren
  • Salt
  • Kaprismajonnäs
  • 1 knippe gräslök
  • 2 kalla hårdkokta ägg
  • 3 dl majonnäs
  • 3 msk kapris
  • 1 citron, rivet skal och
  • pressad juice
  • salt och nymalen svartpeppar
  • Till servering
  • olivolja
  • flingsalt

Recept:

Mathias Dahlgren
Foto: Lennart Weibull

Gör så här:

  1.  Skär gräslöken fint. Skala och finhacka äggen. Blanda majonnäs, ägghack, kapris, gräslök, citronskal och juice. Smaka av med salt och peppar. Häll upp i en burk eller skål och ställ i kylen.
  2. Tvätta potatisen och lägg i en kastrull med kokande väl saltat vatten tillsammans med dillen. Koka tills potatisen är mjuk, i cirka 15 minuter. Häll av kokvattnet och håll potatisen varm.
  3. Koka upp en annan kastrull med saltat vatten. Ansa och skölj grönsaker och lök. Skär i ätvänliga, grova bitar. Förväll grönsakerna i lättsaltat vatten i cirka 3 minuter. Häll av kokvattnet.
  4. Lägg upp kokta grönsaker, potatis och fisk på ett serveringsfat, strö över persilja. Ringla över lite olivolja och krydda med flingsalt. Bjud majonnäsen till.
Senast uppdaterad 17 januari 2023