Chokladkräm med apelsin och hasselnötter
En supersnabb och enkel dessert, där nyttiga fetter från avokado får spela huvudrollen i en len chokladkräm. Gott som gör gott, helt enkelt!
Näringsberäkning
- Per portion, 268 kcal
- 5 g kolhydrater
- 23 g fett (varav 4 g mättat)
- 6 g protein
- 9 g fiber
Ingredienser
- 2 apelsiner
- 225 g fryst avokado
- 1 dl kakao
- 2 msk kokosolja
- 1 tsk vaniljpulver
- 2 msk honung eller valfri sötning såsom sötströ
- 1 dl rostade hasselnötter (valfritt 0,5 tsk chiliflakes)
Recept:
Dietisterna Johanna Andersson och Caroline Wilbois
Foto: Sofia Kallner
Gör så här:
Skölj och zesta skal från apelsinerna. Dela och pressa ut juice från en apelsin. Skala och dela den andra i mindre bitar.
Mixa avokado med kakao, kokosolja, vaniljpulver, honung och apelsinjuice. Om du önskar lite hetta i chokladkrämen, rör ner chiliflakes.
Spritsa eller klicka upp chokladkrämen i glas, toppa med hasselnötter, apelsinzest och om du vill även apelsinbitar.