Bli medlem Ge gåva

Chokladkräm med apelsin och hasselnötter

Ingredienser:

  • 2 apelsiner
  • 225 g fryst avokado
  • 1 dl kakao
  • 2 msk kokosolja
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 msk honung eller valfri sötning såsom sötströ
  • 1 dl rostade hasselnötter (valfritt 0,5 tsk chiliflakes)

Gör så här:

En supersnabb och enkel dessert, där nyttiga fetter från avokado får spela huvudrollen i en len chokladkräm. Gott som gör gott, helt enkelt!

1. Skölj och zesta skal från apelsinerna. Dela och pressa ut juice från en apelsin. Skala och dela den andra i mindre bitar.
2. Mixa avokado med kakao, kokosolja, vaniljpulver, honung och apelsinjuice. Om du önskar lite hetta i chokladkrämen, rör ner chiliflakes.
3. Spritsa eller klicka upp chokladkrämen i glas, toppa med hasselnötter, apelsinzest och om du vill även apelsinbitar.

 

Näringsberäkning/portion, 268 kcal

5 g kolhydrater
23 g fett (varav 4 g mättat)
6 g protein
9 g fiber

Recept: dietisterna Johanna Andersson och Caroline Wilbois
Foto: Sofia Kallner

3 X popcorn

3 X popcorn

Här var det fullkorn! Om det är något vi alla minns från första lektionen på dietistprogrammet så är det att popcorn är fullkorn, och att fullkorn är nyttigt. Sådan kunskap fäster ju lätt! Världens bästa snacks, här med tre goda smaksättningar.

Läs mer om 3 X popcorn
Senast uppdaterad 5 april 2022