Bli medlem
Ge en gåva

Chili-con-carne

Ingredienser:

  • 1-2 gula lökar
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ tsk spiskummin
  • ½ tsk chilipilver
  • 400-500 g krossade tomater
  • 1 buljongtärning
  • ½ - 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk kinesisk soja
  • 300 g blandfärs eller nötfärs
  • 1 burk valfria bönor, ärtor eller linser
  • 1 paprika av valfri färg

Gör så här:

Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs lök, vitlök, tomatpuré och kryddor i olja några minuter. Slå på krossade tomaterna, buljong, salt, peppar och soja. Tillsätt köttfärsen och smula sönder den under omrörning med en trägaffel. (Har du stora mängder kött bör du lägga i lite färs i taget och låta det koka upp emellan). Låt puttra 5-10 min, gärna längre. Spola de konserverade bönorna, ärtorna eller linserna i en sil. Lägg bönorna i grytan och koka upp igen. Skölj, ansa och strimla paprikan och lägg den i grytan. Koka upp och smaka av.

Servera med ris och en grönsallad. Även majs och en klick matyoghurt kan vara gott till.

Senast uppdaterad 8 juni 2016