
Små frittata
Frittata är en italiensk äggbaserad rätt av omelettyp, som påminner om spansk tortilla (bondomelett). Den kan göras enkel eller fylld med kött, ost, grönsaker eller pasta och kryddas ofta med örter.
Det är så enkelt att jag nästan inte vågar kalla det för ett recept. Man skär en broccolibukett i små bitar ca 2 cm stora, försök behålla de små buketterna så att det ser lite fint ut. Lägg ner broccolin i en plastpåse, salta och peppra, häll i en msk olivolja och pressa ner ¼-1/2 citron. Knyt till påsen och krama (eller låt någon annan) och massera broccolin i ca 5 min. Broccolin blir härligt frisk och fortfarande krispig men känns inte rå!
Om kramad broccoli inte skulle falla alla i smaken kan man prova dessa smarriga broccolibollar.
Här är bindemedlet ägg och mandlar. De mättar gott men samtidigt har de få kolhydrater; och går kvickt att göra.
Broccolibollarna kan man servera till kyckling eller stekt fisk med en god sås. Eller så kan man ha dem till sin favoritpasta med en härlig tomatsås t ex. Prova gärna de nya pastasorterna som har kommit i butikerna, gjorda på olika sorters bönor. T ex bönspaghetti! Mums!
Näringsvärde Energi Protein Fett Kolhydrater Fibrer
Per portion 197kcal 12g 14g 5g 3g
Frittata är en italiensk äggbaserad rätt av omelettyp, som påminner om spansk tortilla (bondomelett). Den kan göras enkel eller fylld med kött, ost, grönsaker eller pasta och kryddas ofta med örter.
Att sätta in en stek i ugnen över natten eller över dagen medan man är på jobbet eller i skolan och komma hem till härliga dofter och en nästan helt klar middag tycker jag är riktig vardagslyx. Det gäller att planera lite och avsätta 5 minuter på morgonen. Sedan är man igång!
Detta är en mycket enkel och väldigt god kall sås som vi använder till mycket. Vi tycker man kan ha den till nästan allt faktiskt.
Köttbullar med smak av vilt.