
Grönkålssallad med ädelost & citrus
En härlig grönkålssallad som passar lysande på julbordet. Uteslut quinoan om du önskar en mindre matig sallad som tillbehör.
Brieost med söta fikon och knapriga nötter – en lyxig och ändå enkel dessert som passar till adventsminglet, på julbordet eller nyår!
1. Lägg hela osten på ett fat. |
2. Blanda strösockret och Nick’s Use like sugar. |
3. Värm sockerblandningen försiktigt i en stekpanna utan att röra om. Vicka lite försiktigt på pannan så att sockret smälter jämnt. När sockret har smält och börjar bli gyllenbrunt, ringla det över brieosten. |
4. Lägg björnbär, fikon och pekannötter på osten och strö över granatäppelkärnorna. Servera direkt. |
Hela receptet: 132 g kolhydrater
Per portion: 11 g kolhydrater
Foto: Lisa Björner
En härlig grönkålssallad som passar lysande på julbordet. Uteslut quinoan om du önskar en mindre matig sallad som tillbehör.
Saftiga och galet goda köttbullar på kycklingfärs. Ingefäran hör julen till.
Sill i krämig inläggning är snällare för blodsockret. Här i sällskap av friska smaker från gröna äpplen och fänkål.
Svenska Diabetesförbundet
Box 5098
121 16 JOHANNESHOV
Besöksadress
Arenavägen 45, 17tr
Ge en gåva
Swish: 900 77 41
BG: 900-7741